ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να και τα ευχάριστα νέα! Η Κύπρος ανέβηκε 13 θέσεις στην ευκολία του επιχειρείν

Να και τα ευχάριστα νέα! Η Κύπρος ανέβηκε 13 θέσεις στην ευκολία του επιχειρείν

Η Κύπρος ανέβηκε 13 θέσεις στην κατάταξη των χωρών σε σχέση με την ευκολία του επιχειρείν, σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2016. Συγκεκριμένα η Κύπρος κατατάσσεται στη θέση 47 από 189 χώρες, ενώ σύμφωνα με τα περυσινά διορθωμένα στοιχεία η Κύπρος βρισκόταν στην 60η θέση.

Η Κύπρος κατατάσσεται στις 10 οικονομίες με την πιο αξιοσημείωτη βελτίωση των επιδόσεών τους στο επιχειρείν μεταξύ 2014/15, μαζί με την Κόστα Ρίκα, την Ουγκάντα, την Κένυα, την Μαυριτανία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, την Τζαμάικα, τη Σενεγάλη και το Μπενίν.

Η Κύπρος ήταν ανάμεσα στις δώδεκα χώρες που υλοποίησαν πάνω από πέντε μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητά στο έδαφός τους, υλοποιώντας συγκεκριμένα πέντε μεταρρυθμίσεις. Η μεταρρυθμίσεις αυτές αφορούν την βελτίωση της πρόσβασης σε πιστωτικές πληροφορίες που αφορούν δανειστές και δανειζομένους, στη διευκόλυνση της πληρωμής φόρων από τις επιχειρήσεις, στη διευκόλυνση και επιτάχυνση της εφαρμογής συμβάσεων, στην επίλυση του θέματος της αφερεγγυότητας και στην επιτάχυνση και διευκόλυνση της σύνδεσης με ηλεκτρικό ρεύμα.

Όσον αφορά τις παραμέτρους στις οποίες η Παγκόσμια Τράπεζα στηρίζεται για να μετρήσει το πόσο ευνοϊκό είναι ένα επιχειρηματικό περιβάλλον σε μια χώρα, η Κύπρος κατέγραψε τις υψηλότερες επιδόσεις στο θέμα της επίλυσης της αφερεγγυότητας όπου κατατάσσεται στη 17η θέση ανεβαίνοντας 34 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, στην εξασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος όπου κατατάσσεται στη θέση 67 ανεβαίνοντας 24 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, στην εξασφάλιση πίστωσης στη θέση 42 ανεβαίνοντας 19 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, στην πληρωμή φόρων όπου βρίσκεται στη θέση 44 ανεβαίνοντας 7 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, στην εφαρμογή συμβάσεων όπου βρίσκεται στην 143η θέση ανεβαίνοντας 5 θέσεις σε σχέση με πέρυσι

Η Κύπρος καταλαμβάνει την 64η θέση στην έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχωρώντας 3 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, την 145η θέση σε σχέση με την έκδοση οικοδομικών αδειών υποχωρώντας 2 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, στην 92η θέση σε σχέση με την εγγραφή ακινήτων υποχωρώντας 2 θέσεις σε σχέση με πέρυσι και στην 25η θέση σε σχέση με την προστασία επενδυτών μειονοτήτων υποχωρώντας μία θέση σε σχέση με πέρυσι.

Η Κύπρος παραμένει στην 43η θέση σε σχέση με τις διασυνοριακές εμπορικές συναλλαγές.

Στην περυσινή έκθεση η Κύπρος είχε υποχωρήσει οκτώ θέσεις στην ευκολία του επιχειρείν σε σχέση με το 2014.

Οι δέκα πρώτες χώρες με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για το 2016 σύμφωνα με την έκθεση είναι με σειρά κατάταξης η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, η Δανία, η Δημοκρατία της Κορέας, το Χονγκ- Γκογκ, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φιλανδία.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 60η θέση, δύο θέσεις πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top