ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Μεταφορών: Ενεργή η συμμετοχή της Κύπρου στις παγκόσμιες προσπάθειες για αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας

Υπουργός Μεταφορών: Ενεργή η συμμετοχή της Κύπρου στις παγκόσμιες προσπάθειες για αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας

Η Κύπρος συμμετέχει ενεργά στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, συνεχίζοντας και εντατικοποιώντας τις πολύπλευρες και πολυδιάστατες δράσεις που υλοποιούνται τα τελευταία είκοσι χρόνια, είπε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος Οδικής Ασφάλειας ΦΑΕΘΩΝ- ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, που ανέγνωσε ο ο Γ.Δ του Υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Υπουργός σημείωσε ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα σύγχρονο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε στον επιστημονικό σχεδιασμό της στρατηγικής, των πολιτικών και των δράσεων που θα εφαρμοστούν για την οδική ασφάλεια κατά τη δεκαετία μέχρι το 2020.

“Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί και αφορά στην ιδιαίτερη στόχευση στις οδικές συγκρούσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και στις οδικές συγκρούσεις με «ευάλωτους», ή ορθότερα, «απροστάτευτους» χρήστες των δρόμων στις κατοικημένες περιοχές, δηλαδή τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους μοτοποδηλάτες και τους μοτοσικλετιστές” τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε ακόμα ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνόμευσης και βελτίωση του οδικού δικτύου, δεν είναι αρκετά.

“Γι’ αυτό οι   προσπάθειες επικεντρώνονται και στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με εκστρατείες οδικής ασφάλειας και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών είναι ουσιώδους σημασίας”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top