Προκλητικός ο Τατάρ: «Έκλεισε το κεφάλαιο της ομοσπονδίας»

Προκλητικός ο Τατάρ: «Έκλεισε το κεφάλαιο της ομοσπονδίας»

Το κεφάλαιο της ομοσπονδίας έχει κλείσει, αφού η ομοσπονδία αποσκοπεί στην αφομοίωση των Τουρκοκυπρίων και στην υποβίβασή τους σε μειονότητα, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας στο «2ο διεθνές συμπόσιο ερευνών Κύπρου Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κουτσιούκ», που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα με την συμμετοχή και Αζέρων βουλευτών.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι υπάρχουν στην Κύπρο εδώ και αιώνες προστατεύοντας τις πνευματικές τους αξίες και αντιστάθηκαν στις επιθέσεις του «διδύμου Ελληνοκυπρίων-Ελλήνων και απέκτησαν την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την ευημερία και το κράτος τους με την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο» όπως αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή.

Για το Κυπριακό, επανέλαβε ότι έχει κλείσει το «κεφάλαιο της ομοσπονδίας» που - όπως ισχυρίστηκε - θα υποβίβαζε τους Τουρκοκύπριους σε μειονότητα και θα τους αφομοίωνε και υποστήριξε ότι ακολουθούν την πολιτική των «δύο ξεχωριστών, ίσων και κυρίαρχων κρατών για την επίτευξη μιας συμφωνίας στην Κύπρο». 

Υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση των Τουρκοκυπρίων είναι υπόθεση ολόκληρου του τουρκικού Κόσμου, ο κ. Τατάρ ανέφερε τη σημασία της στήριξης του τουρκικού κόσμου που ανέρχεται σε περίπου 300 εκατομμύρια. 

Υποστήριξε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ότι «αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση η συμμετοχή της τδβκ στις συνόδους του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, του οποίου είναι μέλος-παρατηρητής με το συνταγματικό της όνομα και τη σημαία της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακοινώνει τα μέτρα στήριξης ο ΠτΔ - Συνδυασμός οριζόντιων και στοχευμένων, τι θα περιλαμβάνουν

Ανακοινώνει τα μέτρα στήριξης ο ΠτΔ - Συνδυασμός οριζόντιων και στοχευμένων, τι θα περιλαμβάνουν

Σειρά μέτρων στήριξης ανακοινώνει, σήμερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την συνεχιζόμενη περιφερειακή αστάθεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE