Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα για να απαγορεύσει τα χάρτινα καλαμάκια - «Επιστρέφουμε στα πλαστικά»

Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα για να απαγορεύσει τα χάρτινα καλαμάκια - «Επιστρέφουμε στα πλαστικά»

Το προεδρικό διάταγμα με το οποίο υλοποίησε την εξαγγελία του για να απαγορεύσει τα χάρτινα καλαμάκια υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως είπε από τον Λευκό Οίκο ενώ έβαζε την υπογραφή στο επίμαχο διάταγμα, τα χάρτινα καλαμάκια «δεν λειτουργούν» και δεν διαρκούν πολύ.

«Είναι μια γελοία κατάσταση. Επιστρέφουμε στα πλαστικά καλαμάκια», πρόσθεσε ο Τραμπ. Το διάταγμα δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να σταματήσουν να αγοράζουν χάρτινα καλαμάκια «και να διασφαλίσουν με άλλο τρόπο ότι τα χάρτινα καλαμάκια δεν παρέχονται πλέον εντός των κτιρίων των υπηρεσιών».

Κατά τον Τραμπ είναι «οκ» να συνεχίσουμε με τα πλαστικά καλαμάκια, παρά το γεγονός ότι έχουν κατηγορηθεί για ρύπανση των ωκεανών και τραυματισμούς και θανάτων θαλάσσιων ζώων. «Δεν νομίζω ότι το πλαστικό πρόκειται να επηρεάσει πολύ τους καρχαρίες καθώς τρώνε, καθώς μασουλάνε μέσα στον ωκεανό», είπε ο Τραμπ.

 

Η κίνηση του Τραμπ, η εκστρατεία επανεκλογής του οποίου το 2019 πούλησε επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά καλαμάκια με την επωνυμία Τραμπ προς 15 δολάρια ανά πακέτο των 10, βάζει στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταργήσει σταδιακά τις ομοσπονδιακές αγορές πλαστικών μιας χρήσης - ανάμεσά τους και τα καλαμάκια - από τις επιχειρήσεις εστίασης, τις εκδηλώσεις και τις συσκευασίες έως το 2027 και από όλες τις ομοσπονδιακές επιχειρήσεις έως το 2035.

Όπως είχε γράψει με το γλαφυρό του ύφος ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, η πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν «πέθανε!».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE