ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O κούκλος καλλιτέχνης στις γκαλερί – Απολαύστε τα έργα του

O κούκλος καλλιτέχνης στις γκαλερί – Απολαύστε τα έργα του

Με ιδιαίτερη χαρά η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, σας παρουσιάζει ένα Κύπριο νέο με αστείρευτο ταλέντο στη ζωγραφική, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί θέμα συζήτησης με τα έργα του, στους καλλιτεχνικούς κύκλους υψηλού επιπέδου του τόπου.

Ο Γιάννης Μηνά, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να χαρακτηριστεί  ως ο  Πάμπλο Πικάσσο ή ο Σαλβαδόρ Νταλί της Κύπρου.

Τα έργα του ακολουθούν τα χνάρια των δυο κορυφαίων Ισπανών καλλιτεχνών της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης,  του 19ου  και 20ου αιώνα.

Στους πίνακες του ξεχωρίζουν τα όμορφα και έντονα χρώματα, καθώς επίσης τα ασύμμετρα σχήματα.  Πηγή έμπνευσης του θέματα της καθημερινότητας. Εικόνες από το υποσυνείδητο του καταλήγουν στο καμβά και γίνονται σπουδαία έργα, τα οποία αποπνέουν αισιοδοξία και θετικότητα.

Χαζεύοντας ένα έργο του με κάποιο πρόσωπο είτε ένα παιχνιδιάρικο ζώο ή τοπίο, αισθάνεσαι από την πρώτη κιόλας στιγμή μία γαλήνη να σε κυριεύει, λαμβάνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα της ιστορίας, την οποία αποδίδει ο καλλιτέχνης, χωρίς πολύπλοκα και δυσνόητα νοήματα.  

Ο Γιάννης Μηνά έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές γκαλερί της Κύπρου.

Περισσότερους πίνακες του καλλιτέχνη μπορείτε να θαυμάσετε,  στην σελίδα του στο facebook στο Artistic Creations by yiannis mina.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη  

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top