Νότια Κορέα: Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ

Νότια Κορέα: Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ

Αποφυλακίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ, μετά την απόφαση των εισαγγελέων να μην ασκήσουν έφεση κατά μιας δικαστικής απόφασης ακύρωσης του εντάλματος σύλληψης του.

Η απαλλαγή του Γιουν από τα καθήκοντά του παραμένει σε ισχύ, υπό τις κατηγορίες πρόκλησης εξέγερσης στη διάρκεια του σύντομου στρατιωτικού νόμου που επέβαλε ο ίδιος στις 3 Δεκεμβρίου του 2024.

Η ποινική υπόθεση σε βάρος του Γιουν είναι ξεχωριστή από τη δίκη αποπομπής του από το προεδρικό αξίωμα. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αναμένεται να λάβει αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το αν θα παραμείνει πρόεδρος της χώρας ή θα απομακρυνθεί από την προεδρία της Νότιας Κορέας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE