Έσκασε τώρα: Το τερματικό κτήριο του αεροδρόμιου Λάρνακας μετονομάζεται σε «Διεθνής αερολιμένας Γλαύκος Κληρίδης»

Έσκασε τώρα: Το τερματικό κτήριο του αεροδρόμιου Λάρνακας μετονομάζεται σε «Διεθνής αερολιμένας Γλαύκος Κληρίδης»

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στον τόπο το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων για ονομασία του τερματικού κτιρίου του αερολιμένα Λάρνακας σε «Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης».

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η απόφαση του Υπουργικού λήφθηκε «έχοντας υπόψη ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, εκτός από το γεγονός ότι διατέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1993 μέχρι το 2003, υπήρξε πολιτική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, με μεγάλη συνεισφορά στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ναζισμού».

Λήφθηκε επίσης υπόψη, προστίθεται, «η πολύμορφη συμβολή του στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς επίσης και η πολύχρονη προφορά του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αποκορύφωμα την τεράστια και καθοριστική συμβολή του στη μέγιστη εθνική επιτυχία της ένταξης μας στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.