Πάνω από 20 πυρκαγιές μαίνονται στη Νότια Κορέα - Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους

Πάνω από 20 πυρκαγιές μαίνονται στη Νότια Κορέα - Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους

Δύο πυροσβέστες βρέθηκαν νεκροί στη Νότια Κορέα και άλλοι δύο αγνοούνται καθώς περισσότερες από 20 πυρκαγιές μαίνονται σήμερα σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης μίας φονικής στο νοτιοανατολικό τμήμα της κορεατικής χερσονήσου.

Ο ασκών χρέη προέδρου Τσόι Σανγκ-μοκ ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά πριν από τη δύση του ήλιου καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονταν γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι πυροσβέστες που εντοπίστηκαν νεκροί προσπαθούσαν να καταστείλουν μια πυρκαγιά στην επαρχία Νότιας Γκιόνγκσανγκ που ξέσπασε χθες, Παρασκευή, και είχε κάψει 2.750 στρέμματα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα). Περισσότεροι από 200 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση καταστροφής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δημήτρης Παπαδάκης στο «T»: «Είμαι ευγνώμων απέναντι στον κόσμο της ΕΔΕΚ - Υπάρχει ένα μακρύ χέρι στο κόμμα, κάποιοι φοβούνται την επιστροφή μας»

Δημήτρης Παπαδάκης στο «T»: «Είμαι ευγνώμων απέναντι στον κόσμο της ΕΔΕΚ - Υπάρχει ένα μακρύ χέρι στο κόμμα, κάποιοι φοβούνται την επιστροφή μας»

Ο τέως Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και επι σειρά ετών σημαντικό στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης, αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν στη ρήξη του με την ηγεσία του κόμματος. Αναφέρεται στο περιστατικό που, όπως τονίζει, αποτέλεσε το «οριστικό τέλος» της σχέσης του με την ΕΔΕΚ. Παρά την ένταση και τον πόλεμο που –όπως περιγράφει– δέχθηκε από την τότε ηγεσία, υπό τον Μαρίνο Σιζόπουλο, δηλώνει ότι παραμένει ευγνώμων προς τη βάση του κόμματος, η οποία τον στήριξε σε δύο ευρωεκλογικές αναμετρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE