ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν παραδέχεται ενοχή ο 21χρονος μητροκτόνος

Δεν παραδέχεται ενοχή ο 21χρονος μητροκτόνος

Δεν παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης της μητέρας του, ο 21χρονος από το Ιράκ, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να τη σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο, δηλαδή μαχαίρι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ο 21χρονος παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων στη Δεκέλεια, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης της μητέρας του ηλικίας 46 χρόνων. Ο νεαρός ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα 6 Νοεμβρίου ενώπιον του Δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ωστόσο αυτό έγινε χθες.

Ο νεαρός απάντησε ότι δεν παραδέχεται την κατηγορία και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδωσε προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου στο συνήγορο υπεράσπισης του 21χρονου, να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό που παρέλαβε από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής.
 
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου όρισε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 ως ημερομηνία κατά την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού και ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής θα παρουσιαστούν ενώπιον του Σώματος για να καταθέσουν παραδεκτά γεγονότα.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Αυγούστου από την Αστυνομία, αιμόφυρτη στο αυτοκίνητο της οικογένειας, εκατό περίπου μέτρα από το σπίτι της, που βρίσκεται στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.
 
Η παθολογοανατόμος που διενήργησε αυτοψία στη σκηνή διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε αριθμό τραυμάτων κυρίως στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια, τα οποία είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο. 

Ο νεαρός από τη πρώτη στιγμή αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία Δεκέλειας υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία στο φόνο εμπλέκεται.

Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2016 ο 21χρονος θα κρατείται στα κρατητήρια των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top