Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου 2025, καταγγέλθηκε από τον υπεύθυνο υπό ανέγερση θεματικού πάρκου στην επαρχία Λευκωσίας, ότι άγνωστα πρόσωπα απέκοψαν και έκλεψαν την μεταλλική περίφραξη του έργου, μήκους περίπου 500 μέτρων, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 49, 58, 56 και 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Αρχικά (31/3) είχε συλληφθεί ο 49χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε χθες (1/4) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησής του.
Χθες η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 56χρονου και του 34χρονου, ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη και ο 58χρονος. Οι τρεις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, προκειμένου να εκδοθεί διάταγμα κράτησής τους.
Μετά από έρευνα (βάσει δικαστικού εντάλματος), στην οικία του 56χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο, μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Περιστερώνας συνεχίζει τις εξετάσεις.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




