Δασμούς 100% σε ταινίες που δεν είναι Αμερικανικές ανακοίνωσε ο Τραμπ - «Το Χόλιγουντ πεθαίνει»

Δασμούς 100% σε ταινίες που δεν είναι Αμερικανικές ανακοίνωσε ο Τραμπ - «Το Χόλιγουντ πεθαίνει»

Την επιβολή δασμών ύψους 100% σε κινηματογραφικές ταινίες που παράγονται εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή (5/5) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας τον εμπορικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά παντός.

«Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία πεθαίνει πολύ γρήγορα. Tο Χόλιγουντ και πολλές άλλες περιοχές στις ΗΠΑ καταστρέφονται» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πλατφόρμα Truth Social.

«Άλλες χώρες προσφέρουν κάθε είδους κίνητρα για να προσελκύουν κινηματογραφιστές μας και εταιρείες παραγωγής μας μακριά από τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε στην ανάρτησή του, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για «συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς άλλων χωρών» που αποτελεί «απειλή» για την αμερικανική «εθνική ασφάλεια».

 

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει καμιά λεπτομέρεια για τους όρους και τις προϋποθέσεις επιβολής επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών σε ταινίες που παράγονται εκτός ΗΠΑ.

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι αναπάντητες της Αννίτας, οι τριγμοί στο ΔΗΚΟ και το «όχι» στην υπουργοποίηση

Ανασχηματισμός: Οι αναπάντητες της Αννίτας, οι τριγμοί στο ΔΗΚΟ και το «όχι» στην υπουργοποίηση

Μάδημα της μαργαρίτας κατήντησε η συζήτηση περί ανασχηματισμού, τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Η παρατεταμένη εκκρεμότητα, αν και δίνει την ευκαιρία στον Νίκο Χριστοδουλίδη να ζυγίσει αντιδράσεις, προκαλεί δυσφορία τόσο στα κόμματα όσο και στα πρόσωπα που εμπλέκονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήδεων του Alpha.

BEST OF TOTHEMAONLINE