ΕΕ: Χρέωση για μικρά δέματα από Κίνα - Στο «στόχαστρο» Shein και Temu

ΕΕ: Χρέωση για μικρά δέματα από Κίνα - Στο «στόχαστρο» Shein και Temu

Η ΕΕ ανακοίνωσε την Τρίτη πως προετοιμάζεται να επιβάλει σταθερό τέλος δύο ευρώ, σε πακέτα χαμηλής αξίας, από χώρες εκτός της Ένωσης, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από την Κίνα.

Ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Μάρος Σέφκοβιτς, δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου (σ.σ. όπως  Shein και Temu) αναμένεται να πληρώνουν το τέλος, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει την Ένωση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από τη μαζική εισροή φθηνών ταχυδρομικών αντικειμένων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE