ΟΗΕ: Καμία βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί στη Γάζα λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης

ΟΗΕ: Καμία βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί στη Γάζα λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης

Καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε σήμερα γνωστό από τα Ηνωμένα Έθνη, δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ ήρε τον 11μηνο αποκλεισμό που είχε επιβάλει και άρχισε να επιτρέπει περιορισμένες διανομές στον θύλακα μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ.

«Μέχρι στιγμής… καμία προμήθεια δεν έχει καταφέρει να φύγει από την περιοχή φόρτωσης Κερέμ Σαλόμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ, προσθέτοντας πως αυτό συμβαίνει διότι οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν την πρόσβαση μόνο σε περιοχές εντός της Γάζας «που νιώσαμε πως δεν ήταν ασφαλείς» κι όπου το ενδεχόμενο λεηλασιών ήταν πιθανό λόγω της παρατεταμένης στέρησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE