Λετυμπιώτης: Προκήρυξη Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική  - Το ποσό και οι δικαιούχοι

Λετυμπιώτης: Προκήρυξη Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική  - Το ποσό και οι δικαιούχοι

Η Κυβέρνηση προχωρά με την προκήρυξη του Μεγάλου Επενδυτικού Μέτρου του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης,.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του προς τα ΜΜΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «η Κυβέρνηση προχωρά, την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, με την προκήρυξη του Μεγάλου Επενδυτικού Μέτρου του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023–2027, συνολικού ύψους 67,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Στρατηγικό Σχέδιο είναι αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης με τις αγροτικές οργανώσεις και τους παραγωγικούς κλάδου, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πρωτογενούς τομέα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί.

Στο μεγάλο επενδυτικό περιλαμβάνεται μια σειρά από νέα στοιχεία, μια σειρά από καινοτομίες, βελτιώσεις και απλοποιήσεις. Αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από τις κυριότερες:

· Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Γεωργών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.

· Ελάφρυνση απαιτήσεων αδειοδότησης και επίσπευση διαδικασιών αδειοδότησης μέσω ειδικών όρων σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

· Για πρώτη φορά γίνεται κατανομή ποσού ανά προτεραιότητα με ξεχωριστή μοριοδότηση, διασφαλίζοντας την υλοποίηση των στόχων της νέας Στρατηγικής και την έγκριση των καλύτερων αιτήσεων ανά κλάδο παραγωγής.

· Προώθηση επενδύσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης του κόστους παραγωγής με ειδική χρηματοδοτική διευκόλυνση από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

· Σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου καθορίζονται υποχρεώσεις σχετικά με την ορθολογική χρήση νερού.

· Στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας με 29,5 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ενίσχυση του χαλουμιού ΠΟΠ και την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πολιτογραφήσεις: Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον ΠτΒ και Βουλευτές για υποθέσεις - Οσα κατέθεσε ο πρώην Γ.Δ ΥΠΕΣ

Πολιτογραφήσεις: Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον ΠτΒ και Βουλευτές για υποθέσεις - Οσα κατέθεσε ο πρώην Γ.Δ ΥΠΕΣ

Δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις από τον Δημήτρη Συλλούρη όταν αυτός ήταν Πρόεδρος της Βουλής αλλά και από άλλους βουλευτές, για ενημέρωση σχετικά με υποθέσεις πολιτογραφήσεων, μεταξύ άλλων, χωρίς όμως ποτέ να του ζητηθεί κάτι παράτυπο, ανέφερε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την Τετάρτη ο Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Αυγούστου 2020 και ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2017.

BEST OF TOTHEMAONLINE