Λετυμπιώτης: Προκήρυξη Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική  - Το ποσό και οι δικαιούχοι

Λετυμπιώτης: Προκήρυξη Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική  - Το ποσό και οι δικαιούχοι

Η Κυβέρνηση προχωρά με την προκήρυξη του Μεγάλου Επενδυτικού Μέτρου του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης,.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του προς τα ΜΜΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «η Κυβέρνηση προχωρά, την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, με την προκήρυξη του Μεγάλου Επενδυτικού Μέτρου του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023–2027, συνολικού ύψους 67,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Στρατηγικό Σχέδιο είναι αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης με τις αγροτικές οργανώσεις και τους παραγωγικούς κλάδου, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πρωτογενούς τομέα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί.

Στο μεγάλο επενδυτικό περιλαμβάνεται μια σειρά από νέα στοιχεία, μια σειρά από καινοτομίες, βελτιώσεις και απλοποιήσεις. Αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από τις κυριότερες:

· Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Γεωργών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.

· Ελάφρυνση απαιτήσεων αδειοδότησης και επίσπευση διαδικασιών αδειοδότησης μέσω ειδικών όρων σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

· Για πρώτη φορά γίνεται κατανομή ποσού ανά προτεραιότητα με ξεχωριστή μοριοδότηση, διασφαλίζοντας την υλοποίηση των στόχων της νέας Στρατηγικής και την έγκριση των καλύτερων αιτήσεων ανά κλάδο παραγωγής.

· Προώθηση επενδύσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης του κόστους παραγωγής με ειδική χρηματοδοτική διευκόλυνση από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

· Σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου καθορίζονται υποχρεώσεις σχετικά με την ορθολογική χρήση νερού.

· Στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας με 29,5 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ενίσχυση του χαλουμιού ΠΟΠ και την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE