ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χέρια του Γιαννάκη Ομήρου η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στα χέρια του Γιαννάκη Ομήρου η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2014 επέδωσε στον Πρόεδρο της της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, το μέλος του ΕΕΣ Λάζαρος Λαζάρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε σε βασικές διαπιστώσεις που περιέχονται στην Ετήσια Έκθεση, ενώ εξήγησε τη σημασία που αποδίδεται από πλευράς ΕΕΣ τόσο στο δημοσιονομικό έλεγχο και έλεγχο συμμόρφωσης, όσο και στον έλεγχο απόδοσης, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του κοινοτικού προϋπολογισμού προς ικανοποίηση των στρατηγικών στόχων της ΕΕ.

Τόνισε, εξάλλου, σ’ αυτό το πλαίσιο, τη σημασία ύπαρξης ευελιξίας στη διαχείριση του προϋπολογισμού της ΕΕ προς αντιμετώπιση απρόβλεπτων εξελίξεων, όπως η παρούσα προσφυγική κρίση.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Λαζάρου εξήρε τις πολύ καλές επιδόσεις της Κύπρου σε σχέση με τους ελέγχους που διενεργεί το ΕΕΣ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Λαζάρου τόσο για την επίδοση και παρουσίαση των βασικών προνοιών της Ετήσιας Έκθεσης του Συνεδρίου, όσο και για την πολυσχιδή δράση του για την προβολή της Κύπρου στο Λουξεμβούργο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top