Τραμπ: «Περιμένουμε την απάντηση του Ιράν, αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε το Ισραήλ»

Τραμπ: «Περιμένουμε την απάντηση του Ιράν, αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε το Ισραήλ»

«Περιμένουμε την απάντηση του Ιράν, αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε το Ιράν» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις πρώτες του δηλώσεις στο Fox News μετά την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι είχε ενημερωθεί πριν από την επίθεση, για τα σχέδια του Ισραήλ, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν είχε καμία εμπλοκή στην επιχείρηση

Επανέλαβε, επίσης, ότι ελπίζει το Ιράν να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος.

«Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνική βόμβα και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα δούμε» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Τραμπ.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν αρκετοί αξιωματούχοι (σ.σ. του Ιράν) ηγέτες που δεν θα επιστρέψουν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε, τέλος, ότι η κυβέρνησή του επικοινώνησε με έναν βασικό σύμμαχο στη Μέση Ανατολή πριν από την επίθεση για να τον ενημερώσει, χωρίς να προσδιορίσει ποια χώρα ήταν αυτή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φτάνει πια με τα κροκοδείλια δάκρυα – Φταίτε όλοι

Φτάνει πια με τα κροκοδείλια δάκρυα – Φταίτε όλοι

Οι στάχτες δεν λένε ψέματα. Η καμένη γη μιλά πιο ειλικρινά απ’ όλους σας. Κι όμως, και πάλι, πάνω από τα αποκαΐδια, παρελαύνουν τα κόμματα, με φωνές πένθους και βλέμματα «αγανάκτησης». Όψιμοι τιμητές, παρόντες στα πάνελ, στα συντονιστικά κέντρα, στις κάμερες – πάντα εκεί όταν υπάρχει μικρόφωνο.