Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση παραχώρησε μεγάλη έκταση γης προς το Πατριαρχείο, εντός της νέας διοικητικής πρωτεύουσας του Καϊρου, για να την αξιοποιήσει όπως κρίνει.

Πρόσθεσε ότι στον χώρο αυτό θα ανεγερθεί ένα μεγάλο Κέντρο Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, σημειώνοντάς ότι αφιερώνει το έργο αυτό στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεταβεί στην Αίγυπτο όταν το έργο είναι έτοιμο, πρόσκληση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το έργο του Πατριαρχείου και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην επιτέλεση του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απογοητευμένος με τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης - Η επιστολή του προς την Αννίτα και η αναφορά σε «αποστασιοποίηση»

Απογοητευμένος με τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης - Η επιστολή του προς την Αννίτα και η αναφορά σε «αποστασιοποίηση»

Επιστολή στην Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, με την οποία εκφράζει απογοήτευση για την "αποστασιοποίηση του κόμματος από τα πεπραγμένα της δεκαετούς διακυβέρνησης" του με τον ΔΗΣΥ, απέστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.