Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Αποφασίζουν τα επόμενα βήματα σε σχέση με συμφωνία για οργανικές θέσεις

Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Αποφασίζουν τα επόμενα βήματα σε σχέση με συμφωνία για οργανικές θέσεις

Το θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2023 για την αύξηση των οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση και τα επόμενα βήματά τους ως αντίδραση σε περίπτωση δεν υπάρξει θετική εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα θα συζητήσουν οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ σε σημερινή έκτακτη συνεδρία τους στις 10:00 π.μ., στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΟΕΔ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, την περασμένη βδομάδα, οι οργανώσεις ανέφεραν ότι «το ενδεχόμενο αθέτησης της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2023, η οποία αφορά την αύξηση των οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση από πλευράς Κυβέρνησης, θα οδηγήσει σε αχρείαστη αντιπαράθεση και αναστάτωση στον χώρο της εκπαίδευσης".

Υπενθύμισαν ότι η συμφωνία αποτελεί το επιστέγασμα πολλών προσπαθειών από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων και Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με στόχο τη μείωση του τεράστιου αριθμού έκτακτων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και την καθιέρωση μηχανισμού διατήρησης του ποσοστού των έκτακτων εκπαιδευτικών κάτω από το 7% του συνόλου των εκπαιδευτικών.

Οι οργανώσεις ανέφεραν ότι ο μεγάλος αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών αποτελεί βασικό παράγοντα καθυστέρησης στη στελέχωση των σχολικών μονάδων και δεν συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία τους.

"Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έστω και την υστάτη, να παρέμβει για την υλοποίηση της Συμφωνίας Νοεμβρίου 2023, έτσι ώστε να αποφευχθεί η όποια αναστάτωση στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης", σημείωσαν

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο αρένα σύγκρουσης, παρά δημοκρατική διαδικασία. Η προεκλογική ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω της μια έντονη γεύση τοξικότητας, προσωπικών επιθέσεων, πολιτικής έντασης και επικοινωνιακού θορύβου. Μια προεκλογική φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες και προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE