Συνάντηση Ολγκίν-Χαν σήμερα στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Ολγκίν-Χαν σήμερα στις Βρυξέλλες

Συνεχίζοντας τις επαφές της, ενόψει της άτυπης διερυμένης συνάντησης στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό αργότερα αυτό τον μήνα, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία 'Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, επισκέπτεται σήμερα τις Βρυξέλλες, για συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν.

Χθες η κ. Ολγκίν πραγματοποίησε συνάντηση στο Λονδίνο με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Στίβεν Ντάουτι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε ότι ο διορισμός της κ. Ολγκίν δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία "και καλούμε όλες τις πλευρές να την αξιοποιήσουν".

Η κ. Ολγκίν αναμένται να επιστρέψει στην Κύπρο για άλλο ένα γύρο επαφών πριν τη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE