Συνεχίζονται διαβουλεύσεις για άρση της απεργίας εργαζομένων Larnaca Public Transport - Δείτε φωτογραφία

Συνεχίζονται διαβουλεύσεις για άρση της απεργίας εργαζομένων Larnaca Public Transport - Δείτε φωτογραφία

Άρχισε στις 05.30 σήμερα το πρωί 48ωρη απεργία των 120 εργαζομένων στην εταιρεία Larnaca Public Transport (LPT), οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον σταθμό λεωφορείων Λάρνακας.

Πάντως όπως πληροφορείται το ThemaOnline, συνεχίζονται διαβουλεύσεις και ενδεχομένως να υπάρξει άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εκκληση στην εταιρεία Larnaca Public Transport (LPT) να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση για 38ωρη εργασία, απευθύνουν οι συντεχνίες ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΕΟΚ, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να επέλθει εργασιακή ειρήνη.

Οι 120 εργαζόμενοι στην εταιρεία, συγκεντρώθηκαν από τις 05.30 σήμερα Τετάρτη στον σταθμό λεωφορείων Λάρνακας και πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Εκ μέρους των τριών συντεχνιών, ο Χαράλαμπος Αυγουστή, Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σήμερα στο Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων Λάρνακας μαζί με τους εργαζόμενους, έχοντας προκηρύξει 48ωρη απεργία, μετά την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει συμφωνηθεί εδώ και ένα χρόνο, μετά από πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και αποδοχή και από τις δύο πλευρές».

Πρόσθεσε ότι «ενώ βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις τους τελευταίους δύο μήνες, έτσι ώστε η εταιρεία να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας και το άρθρο των 38 ωρών εργασίας, εμμένει στη μη εφαρμογή του. Επομένως δεν είχαμε άλλη επιλογή, μετά και από την τοποθέτηση του Υπουργείου Εργασίας για κατάφωρη παραβίαση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, να κατέλθουμε σε 48ωρη απεργία, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης», είπε.

Καλούμε, συνέχισε ο κ. Αυγουστή «για ακόμα μια φορά την εταιρεία να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα έτσι ώστε να επέλθει η εργασιακή ειρήνη στον κλάδο των μεταφορών της Λάρνακας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE