ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα αφήσουν να περάσει ατιμώρητη η απόλυση τους- Κινούνται νομικά κατά του ΟΣΕΛ - Διαβάστε την ανακοίνωση τους και δείτε την επιστολή απόλυσης τους

Δεν θα αφήσουν να περάσει ατιμώρητη η απόλυση τους- Κινούνται νομικά κατά του ΟΣΕΛ - Διαβάστε την ανακοίνωση τους και δείτε την επιστολή απόλυσης τους

Κινούνται νομικά κατά του ΟΣΕΛ οι απολυθέντες από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ιορδάνη Ιορδάνους.

Με ανακοίνωση τους οι απολυθέντες του ΟΣΕΛ, ενημερώνουν για το επόμενο τους βήμα. Δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει χωρίς ευθύνες και χωρίς «τιμωρία» η απόλυση τους! 

Ανάμεσα σε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι και η απόφαση των απολυθέντων  να κινηθούν νομικά εναντίον του ΟΣΕΛ για τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις που έγιναν κατά παράβαση των εργασιακών σχέσεων και νομοθεσιών. Ταυτόχρονα όμως ισχυρίζονται και δηλώνουν ότι είναι σε θέση να γνωρίουν ότι έπονται επιπλέον απολύσεις. 

Στη συνέχεια καταγγέλουν ότι ο ΟΣΕΛ καταβάλλει πολλαπλάσιους μισθούς σε υπερωρίες και παράνομες νέες προσλήψεις, κατασπαταλώντας τα λεφτά του Κύπριου φορολογούμενου, την ώρα που οι απολυθέντες εξωθούνται στο ανεργιακό επίδομα σε περιόδο οικονομικής κρίσης.

Ιδού η ανακοίνωση των απολυθέντων :

Εμείς, μερίδα απολυθέντων εργαζομένων του ΟΣΕΛ, στους οποίους επιδόθηκε την προηγούμενη βδομάδα επιστολή του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιορδάνη Ιορδάνους, για άμεσο και αντισυμβατικό τερματισμό της απασχόλησής μας στην εταιρεία, θα μεταβούμε ομαδικά αύριο 25/11 στις 11 π.μ. στο Γραφείο Εργασίας Λευκωσίας, για να εγγραφούμε ως άνεργοι.

Επιπρόσθετα, αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά εναντίον του ΟΣΕΛ για τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις που έγιναν κατά παράβαση των εργασιακών σχέσεων και νομοθεσιών, ενώ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έπονται επιπλέον απολύσεις.

Επισημαίνουμε ότι την ώρα που εμείς εξωθούμαστε στο ανεργιακό επίδομα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο ΟΣΕΛ καταβάλλει πολλαπλάσιους μισθούς σε υπερωρίες και παράνομες νέες προσλήψεις, κατασπαταλώντας τα λεφτά του Κύπριου φορολογούμενου. Σημειώνουμε, παράλληλα, την πλήρη αδιαφοριά και απάθεια των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ στις οποίες ανήκουμε και καταβάλλουμε συνδρομές τα τελευταία 5 χρόνια.

Παρόλο που τα προβλήματα του ΟΣΕΛ είναι πλέον γνωστά και δημοσιοποιούνται εδώ και ένα περίπου μήνα, ουδείς από τους εκπροσώπους των Συντεχνιών δεν μπήκε στον κόπο να μας συναντήσει και να παρέμβει ώστε να αποτραπεί η εκδικητική και αυθαίρετη μεταχείριση της οποίας τύχαμε από τον Ιορδάνη Ιορδάνους, ο οποίος αποφάσισε να μας πετάξει στο δρόμο με παράνομες διαδικασίες και προς εξυπηρέτηση της προσωπικής του ατζέντας.

Εκλαμβάνοντας την παθητική στάση των Συντεχνιών ως υποτίμηση της νοημοσύνης μας και προσβολή της αξιοπρέπειάς μας ως εργαζόμενων και μελών τους, θα προσφύγουμε στο δικαστήριο διεκδικώντας επιστροφή των συνδρομών που καταβάλλαμε τα τελευταία 5 χρόνια στα συντεχνιακά ταμεία.

Γνωρίζουμε ότι ίσως να είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικηθεί επιστροφή συνδρομών από τις Συντεχνίες μέσω δικαστηρίου, αλλά πιστεύουμε ότι κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει την αρχή. Εκ μέρους απολυθέντων ΟΣΕΛ Χαρούλα Κίττου Αλεξία Τομάζου Ιωάννης Μιαούλης Παναγιώτα Μητσιγιώργη Χριστόφορος Μιχαηλίδης Κωνσταντίνα Κυπριανού Σοφία Μιαούλη Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Παρακάτω σας παραθέτουμε και την επιστολή απόλυσης από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ιορδάνη Ιορδάνους. Δείτε με ποιο τρόπο τους απόλυσε: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top