ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΠ: Συνήλθε για πρώτη φορά ο Φορέας Διασφάλισης της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΥΠΠ: Συνήλθε για πρώτη φορά ο Φορέας Διασφάλισης της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Συνήλθε σήμερα για πρώτη φορά, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Φορέας Διασφάλισης της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία του Φορέα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε ότι είναι μια σημαντική μέρα για τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας.

«Μετά από περίπου μία δεκαετία συζητήσεων, επιτέλους συνέρχεται για πρώτη φορά ο Φορέας Διασφάλισης της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η νομοθεσία αυτή συζητήθηκε για αρκετά χρόνια, εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο και στη βάση αυτής της έγκρισης σήμερα συνήλθε για πρώτη φορά το νέο Συμβούλιο του Φορέα. Είναι μια σημαντική εξέλιξη διότι θα δίνουμε πλέον και προς τα έξω την καλή μαρτυρία ως προς τις διαδικασίες που υιοθετούμε για την διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τόπο μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι είναι πρωταρχικής σημασίας στην προσπάθεια που κάνουν για διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Σε όλες τις επαφές που κάνουμε με άλλες χώρες για την ανάπτυξη συμφωνιών, αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών, το πρώτο ζήτημα που τίθεται από την άλλη πλευρά είναι εάν έχουμε ένα τέτοιο φορέα, αν λειτουργούν διαδικασίες πιστοποίησης της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας. Τώρα είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πειστικές απαντήσεις να παραθέσουμε, ενώ στο ουσιαστικό μέρος, όλα τα Πανεπιστήμια είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, όλες οι σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να περνάνε από το κόσκινο της αξιολόγησης του φορέα. Τα νέα Τμήματα και τα νέα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν, θα πρέπει, επίσης, να περνάνε μέσα από την αξιολόγηση που θα κάνει ο Φορέας και με αυτό τον τρόπο θα είμαστε σε θέση, να πιστοποιήσουμε ότι το επίπεδο των σπουδών που προσφέρονται στην χώρα μας είναι πραγματικά πολύ ψηλό», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top