Πως έγινε το δυστύχημα με το αεροσκάφος που κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση στο Χονγκ Κονγκ

Πως έγινε το δυστύχημα με το αεροσκάφος που κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση στο Χονγκ Κονγκ

Δύο υπάλληλοι ασφαλείας του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ έχασαν τη ζωή τους, όταν ένα εμπορικό αεροσκάφος βγήκε από την πορεία του στον διάδρομο προσγείωσης, χτύπησε το όχημα τους και το πέταξε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το BBC, η πτήση της Emirates έφτασε από το Ντουμπάι στην Κίνα το μεσημέρι της Δευτέρας (20/10) όταν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης βγήκε από τον διάδρομο, έσπασε τον περιμετρικό φράχτη και συγκρούστηκε με το όχημα ασφαλείας του αεροδρομίου, σπρώχνοντάς το στο νερό.

Πως έγινε το δυστύχημα με το αεροσκάφος που κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση στο Χονγκ Κονγκ


Οι υπάλληλοι, ηλικίας 30 και 41 ετών,  ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το όχημα, το οποίο βρισκόταν πέντε μέτρα μακρυά από την ακτή και επτά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το αεροσκάφος κατέληξε και αυτό στο νερό, αλλά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος επέζησαν.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της συντριβής καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα αεροπορικά ατυχήματα των τελευταίων ετών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος κατά την προσγείωση. Ο καιρός, η κατάσταση του διαδρόμου, το αεροσκάφος και το πλήρωμά του θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με τις αρχές.

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 εμπορικές πτήσεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να φτάσουν στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα έχουν ακυρωθεί.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Σήμερα η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη - Επίσκεψη με Έρχιουρμαν στη ΔΕΑ την Πέμπτη

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η κα. Ολγκίν, που έφθασε στο νησί την Πέμπτη το βράδυ, συνεχίζει τις επαφές της στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE