ΠτΔ: Περαιτέρω ενίσχυση στα θέματα μετανάστευσης με την Γερμανία – Γερμανικά στα δημόσια σχολεία – Στο φόντο σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας.

Η κ. Δημητρίου σημείωσε πως θέση της παραμένει αταλάντευτη: όλα τα ιστορικά μνημεία της Κύπρου οφείλουν να τυγχάνουν του ύψιστου σεβασμού και προστασίας, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής μνήμης και της εθνικής ταυτότητας.
Όπως αποκάλυψε, ο ΔΗΣΥ κατάφερε να αποτρέψει τον διαγωνισμό που προνοούσε την πώληση του περιβάλλοντος χώρου του αρχηγείου σε επενδυτή, ωστόσο η προσπάθεια –όπως είπε– δεν σταματά εδώ:
«Διεκδικούμε την οριστική διακοπή κάθε σκέψης ή σχεδίου για εμπορική ανάπτυξη», τόνισε.
Παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία να αναζητήσει θεσμικά ορθούς τρόπους στήριξης του Ιδρύματος Διγενή στην Αθήνα, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η πολιτιστική κληρονομιά.
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ γνωστοποίησε ότι αύριο θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού έξω από το Σωματείο «Διγενής», τονίζοντας πως η επιλογή του χώρου έγινε σκόπιμα, «εκτός του ιστορικού χώρου».
Κλείνοντας, η κ. Δημητρίου κάλεσε όλους να χαμηλώσουν τους τόνους, επισημαίνοντας ότι «ο αγώνας της ΕΟΚΑ είναι κάτι που πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει».
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




