VIDEO: Δίπλαρος για πρόσβαση σε εξειδικευμένα φάρμακα - «Πάνω από όλα πρέπει να έχουμε τον ασθενή»
19.11.2025 - 14:56
Συζήτηση για την πρόσβαση των ασθενών σε ακριβά και εξειδικευμένα φάρμακα πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση».
Μιλώντας στην εκπομπή ο Βουλευτής Ευθύμιος Δίπλαρος υποστήριξε ότι πριν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ τα συγκεκριμένα φάρμακα χορηγούνταν αποκλειστικά από το κρατικό νοσηλευτήριο Λευκωσίας, αναφέροντας συγκεκριμένες κατηγορίες σκευασμάτων.
«Μετά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, αυτά τα φάρμακα πρέπει να δίνονται σε όλους τους ασθενείς όλων των νοσοκομείων», σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η ΟΣΑΚ ασκεί τον ρόλο της προς όφελος των ασθενών και όχι του κόστους.
Σύμφωνα με τον κ. Δίπλαρο, «πάνω από όλα πρέπει να έχουμε τον ασθενή».
«Το μέλλον είναι πολύ φωτεινό», δήλωσε στο ΚΥΠΕ για την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Κύπρου ο νέος Πρέσβης της χώρας στη Λευκωσία, Τζον Μπρέσλοου.