ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ παρά τις αντιδράσεις

Η Τουρκία αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ παρά τις αντιδράσεις

Δεν πρόκειται να αποσύρει τους εκατοντάδες στρατιώτες που έστειλε στο Ιράκ, ξεκαθάρισε η Τουρκία, παρά τις αντιδράσεις της Βαγδάτης.

Οι Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα σε βάση στο βόρειο Ιράκ και η Βαγδάτη απαίτησε να αποσυρθούν σε 48 ώρες, κάτι που όμως δεν έγινε. Η άφιξη τόσων πολλών στρατιωτών και τόσο βαριά οπλισμένων στο σημείο αποτελεί μία ακόμη αμφιλεγόμενη αποστολή στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Αγκυρα τόνισε ότι τα στρατεύματα είναι μέρος μίας διεθνούς αποστολής, για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ιρακινών δυνάμεων, που μάχονται τους τζιχαντιστές. Η ιρακινή κυβέρνηση όμως τονίζει ότι ποτέ δεν προσκάλεσε μία τέτοια δύναμη, τονίζοντας ότι θα πάει το θέμα στον ΟΗΕ, αν τα στρατεύματα δεν αποσυρθούν.

Η Ουάσιγκτον, που ηγείται του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό κράτος, ζήτησε από τις δύο χώρες να λύσουν το ζήτημα, τονίζοντας ότι δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη δυνάμεων στο Ιράκ, χωρίς τη συγκατάθεση της Βαγδάτης.

Διαμαρτυρίες όμως υπάρχουν στο Ιράκ και για την πρόθεση των ΗΠΑ να στείλει στη χώρα ειδικές δυνάμεις, που θα κάνουν επιδρομές και άλλες επιχειρήσεις, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Πολιτικοί αναλυτές είδαν αυτή την κίνηση της Τουρκίας ως μία προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή της, μετά από την αυξημένη εμπλοκή της Ρωσίας και το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top