ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xρόνο δίνει στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Οικονομικών για το όριο αφυπηρέτησης γιατρών

Xρόνο δίνει στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Οικονομικών για το όριο αφυπηρέτησης γιατρών

Χρόνο στον Υπουργό Υγείας να μελετήσει το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης των γιατρών του κρατικού τομέα στα 68 χρόνια, δίνει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Νίκολα Παπαδόπουλο.

Την κάθετα αντίθετη θέση του ΑΚΕΛ εξέφρασε ο Βουλευτής του Σταύρος Ευαγόρου, σημειώνοντας ότι Κυβέρνηση, ΠΑΣΥΠΙ και ΠΑΣΥΚΙ τοποθετήθηκαν επίσης εναντίον της πρότασης νόμου στη συνεδρία.

«Ακούσαμε απόψεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», ανέφερε στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ακούσαμε όλες τις απόψεις «με κάθε σεβασμό, αν και διατηρούμε μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση».

Υπενθύμισε ότι η πρόταση για αύξηση του ορίου «είχε κατατεθεί λόγω του ότι παρατηρείτο ιδιαίτερη πίεση και αυξημένη ζήτηση σε ό,τι αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες στα κρατικά νοσηλευτήρια σε μια περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης η Κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παγοποιήσει τις προσλήψεις».

«Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία σε γιατρούς που έχουν πείρα και γνώσεις να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες», είπε, προσθέτοντας ότι «διατηρούμε και σήμερα αυτή τη θέση γιατί θεωρούμε πως δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Εμείς, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, «διαπιστώνουμε τεράστιες λίστες αναμονής σε κρίσιμες υπηρεσίες».

Σήμερα, συνέχισε, το Υπουργείο Οικονομικών μας είπε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για την υλοποίηση αυτής της πρότασης, γιατί όπως μας λέχθηκε έχει αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας να αποπαγοποιήσει 50 περίπου θέσεις στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιλυθούν έτσι τα προβλήματα, εκτιμώντας όμως ότι αυτό δεν θα γίνει.

Σεβόμαστε όμως την έκκληση του Υπουργού Υγείας ότι θέλει χρόνο για να μελετήσει την πρόταση και γι' αυτό το λόγο «δεν επιμένουμε ότι αυτή η πρόταση θα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα στην Ολομέλεια».

Στις δικές του δηλώσεις ο κ. Ευαγόρου ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις Κυβέρνησης, ΠΑΣΥΠΙ και ΠΑΣΥΚΙ ήταν εναντίον της αύξησης το ορίου αφυπηρέτησης.

«Εμείς σίγουρα είμαστε εναντίον από θέση αρχής», ανέφερε. Φαίνεται, συνέχισε, ότι από εκείνους που είχαν συνυπογράψει την πρόταση νόμου κάποιοι έχουν αποσυρθεί, ενώ εκείνοι που εξακολουθούν να επιμένουν έχουν κάνει δεύτερες σκέψεις και αυτό είναι θετικό.

Με τόση ανεργία, με τόσα σοβαρά προβλήματα, είπε ο κ. Ευαγόρου, «η Κύπρος δεν σηκώνει τέτοιου είδους ακρότητες σε μια χώρα που εμείς ως ΑΚΕΛ έχουμε αγωνιστεί ώστε ο κόσμος της δουλειάς, οι απόμαχοι της δουλειάς να συνταξιοδοτούνται και να απολαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους ως αποτέλεσμα της προσφοράς τους στον τόπο μέσα από τη δουλειά τους δεν μπορούμε ποτέ να συναινέσουμε με αυτού του είδους τις ακραίες θέσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top