ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Να καταστραφεί οποιαδήποτε δύναμη απειλεί το ρωσικό στρατό στη Συρία

Πούτιν: Να καταστραφεί οποιαδήποτε δύναμη απειλεί το ρωσικό στρατό στη Συρία

Εντολή να καταστραφεί οποιαδήποτε δύναμη απειλεί το ρωσικό στρατό στην Συρία, έδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το ΤΑΣΣ, η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν υποκινήθηκε από γεωπολιτικά συμφέροντα ή την επιθυμία να δοκιμαστούν νέα όπλα. Ξεκίνησε επειδή οι Νταές (μια τρομοκρατική οργάνωση γνωστή επίσης ως ISIL ή Ισλαμικό Κράτος) απειλεί άμεσα τη Ρωσία, δήλωσε ο Πούτιν.

«Οι στρατιώτες μας στη Συρία πρώτα και πάνω απ `όλα, υπερασπίζονται την πατρίδα τους. Οι ενέργειες μας δεν υπαγορεύονται από κάποιες ασαφή και αφηρημένα γεωπολιτικά συμφέροντα ή επιθυμία να εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις μας και να δοκιμάσουμε νέα όπλα, το οποίο φυσικά είναι ένας σημαντικός στόχος. Ο κύριος στόχος μας είναι να αποτραπεί η απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους υπαλλήλους στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε δύναμη απειλεί το ρωσικό στρατό στη Συρία θα πρέπει να καταστραφεί και κάλεσε το στρατό να απαντήσει εξαιρετικά δυναμικά εάν αυτό συμβεί. «Σας δίνω την εντολή να αντιδράσετε εξαιρετικά σκληρά. Κάθε στόχος που απειλεί τη ρωσική ομάδα ή την υποδομή εδάφους μας πρέπει να καταστρέφεται αμέσως», τόνισε ο Πούτιν.

Επιπλέον, προειδοποίησε κατά «εκείνων που θα προσπαθήσουν και πάλι να οργανώσουν οποιεσδήποτε πρόκληση εναντίον των στρατιωτών μας». «Έχουμε ήδη λάβει πρόσθετα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Ρώσων στρατιωτικών και της αεροπορικής βάσης. Ενισχύθηκε από νέες ομάδες της αεροπορίας και  συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη θα επιχειρούν πλέον με την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών», πρόσθεσε.

Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό έχει επιφέρει σημαντικά χτυπήματα στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη κατάσταση στη χώρα, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν θα δώσω ακριβή στοιχεία τώρα, γιατί αυτό θα ειπωθεί από τον Υπουργό Αμυνας στην έκθεσή του, αλλά θα πω το βασικό. Η συνδυασμένη χρήση δύναμης από τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό, η χρήση των πιο νέων και με εξαιρετική ακρίβεια συστημάτων όπλων, μας επέτρεψε να πετύχουμε σοβαρές καταστροφές στην υποδομή των τρομοκρατών, και έχει αλλάξει σημαντικά η κατάσταση στη Συρία», είπε ο Πούτιν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top