ΥΓΕΙΑ

Στ. Μισιαούλη: Μόλις στο 6,9% οι δαπάνες για υγεία , να εφαρμοστεί άμεσα το ΓεΣΥ

Στ. Μισιαούλη: Μόλις στο 6,9% οι δαπάνες για υγεία , να εφαρμοστεί άμεσα το ΓεΣΥ

Μόλις στο 6,9% ανέρχεται το ποσοστό δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 για την υγεία την ώρα που ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 15,8% ανέφερε σήμερα η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη υποδεικνύοντας ότι η δημόσια υγεία νοσεί, το πεπαλαιωμένο σύστημα υγείας καταρρέει και δυστυχώς περάσαμε ακόμα μια χρονιά δίχως οι κυβερνώντες να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 η Στέλλα Μισιαούλη επικεντρώθηκε στα θέματα υγείας και ειδικότερα στο ΓΕΣΥ, αναφέροντας πως παρότι όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ του μονοασφαλιστικού ΓΕΣΥ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν τοποθετείται ξεκάθαρα μέχρι σήμερα. «Ποιο ΓΕΣΥ θέλει ο Δημοκρατικός Συναγερμός; Θέλει ένα μονοασφαλιστικό, καθολικό, κοινωνικά δίκαιο σύστημα υγείας, ή ένα πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ με αποτέλεσμα το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα υγείας, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες;» διερωτήθηκε και απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ του είπε «στα λόγια είσαστε πολύ καλοί κ. Αβέρωφ, όπως φάνηκε στην ομιλία σας χθες. Στις πράξεις όμως;».

Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να αποδεχτεί το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας μέσω ενός πολυασφαλιστικού ΓΕΣΥ που εδώ και 3 χρόνια, αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει, παρ` όλες τις συστάσεις και τις μελέτες των εμπειρογνωμόνων που η ίδια έχει εργοδοτήσει, και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία του ΓΕΣΥ όπως έχει συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έχει ψηφιστεί από το σύνολο τω κομμάτων στη Βουλή. «Δείξετε επιτέλους την πολιτική σας βούληση και δώστε αυτό που δικαιούνται οι συμπολίτες μας» είπε απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υγείας η κ. Μισιαούλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top