ΚΟΣΜΟΣ

Σουλτς: Κάλεσμα στους ηγέτες της ΕΕ να βρουν «κοινές λύσεις» στο προσφυγικό

Σουλτς: Κάλεσμα στους ηγέτες της ΕΕ να βρουν «κοινές λύσεις» στο προσφυγικό

Κάλεσμα στους ηγέτες της ΕΕ να βρουν «κοινές λύσεις» στο προσφυγικό, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε δηλώσεις του, που ακολούθησαν τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής.

Ο Μ. Σουλτς υπογράμμισε πως το σύστημα μετεγκατάστασης δε λειτουργεί και πως στην Ευρώπη των 570 εκατομμυρίων κατοίκων, ένα ή δύο εκατομμύρια πρόσφυγες «δε θα έπρεπε να είναι πρόβλημα».

Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε αισιόδοξος πως οι 28 ηγέτες θα συμφωνήσουν «τουλάχιστον επί της αρχής» με την πρόταση της Επιτροπής για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής. «Πρέπει να προστατέψουμε τα σύνορά μας» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την επαναφορά των ελέγχων εντός Σένγκεν πρέπει να σταματήσει.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην αμφιλεγόμενη πρόταση της Επιτροπής να μπορεί το νέο αυτό σώμα να παρεμβαίνει ακόμα και χωρίς τη συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, επισήμανε πως δεν είναι υποστηρικτής της μεθόδου που προτείνεται, ωστόσο είναι ανάγκη «να διασφαλιστεί, πως θα λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις».

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με τη μίνι- Σύνοδο των οκτώ χωρών που υποστηρίζουν ένα σχήμα επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία, σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι αποτελεί σημάδι «διχασμού» και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι παρούσα για να δείξει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι εκεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top