ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή- Ψυχολόγοι δηλώνουν προσόντα που δεν έχουν

Προσοχή- Ψυχολόγοι δηλώνουν προσόντα που δεν έχουν

Το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων, σε ανακοίνωση του, αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκε όξυνση των κρουσμάτων ψυχολόγων οι οποίοι προβάλλουν τίτλους ή προσόντα πέραν αυτών που νομίμως κατέχουν το δικαίωμα να προβάλλουν.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται, παρατηρήθηκε ότι ψυχολόγοι προβάλλονται δημόσια και/ή χρησιμοποιούν σε ηλεκτρονική και/ή έντυπη μορφή τίτλους όπως παιδοψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, νευροψυχολόγος, ψυχαναλυτής, σύμβουλος ψυχικής υγείας κ.α.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι αποτελεί σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας η προβολή τίτλων από ψυχολόγους χωρίς την εξασφάλιση σχετικής έγκρισης από το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων.

“Ειδικότερα, το άρθρο 13(6) του Περί Εγγραφής Ψυχολόγων Νόμου αναφέρει ρητά ότι είναι νόμιμο ο εγγεγραμμένος ψυχολόγος να προβάλλει την ειδικότητα ή τις ειδικότητες εφαρμοσμένης ψυχολογίας που του ενέκρινε το Συμβούλιο σε επιγραφές έξω από το γραφείο του, σε επαγγελματικές κάρτες, σε διαφημιστικά έντυπα, σε ηλεκτρονικά μέσα, και στο διαδίκτυο. Προσόντα που κατέχει και δεν περιλαμβάνονται στις εγκεκριμένες ειδικότητες εφαρμοσμένης ψυχολογίας μπορεί να τα προβάλλει με την έγκριση του Συμβουλίου”, προστίθεται.

Το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων, καλεί αυτούς που κατέχουν προσόντα πέραν εκείνων που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή στα Μητρώα Ψυχολόγων και τα οποία επιθυμούν να προβάλλουν, να υποβάλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα συναφή δικαιολογητικά ώστε να τους παραχωρηθεί η σχετική έγκρισης προβολής.

Αναμένουμε, σημειώνεται, ότι “οι συνάδελφοι που μέχρι σήμερα πρόβαλλαν προσόντα χωρίς τη σχετική έγκριση θα προβούν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις που απορρέουν τόσο από τη νομοθεσία όσο και από την επαγγελματική δεοντολογία”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top