ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσός: 300 οικογένειες θα κάνουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια και τη βοήθεια του κοινωνικού παντοπωλείου

Λεμεσός: 300 οικογένειες θα κάνουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια και τη βοήθεια του κοινωνικού παντοπωλείου

Τα Χριστουγεννιάτικα πακέτα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού και σε έκτακτες περιπτώσεις θα δοθούν αύριο Τετάρτη 23/12.

Αν και ο αριθμός των δικαιούχων έχει μειωθεί λόγω της έγκρισης μέρους αυτών για λήψη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σημειώνεται, εντούτοις εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού παραδίδει περίπου 300 πακέτα το μήνα.

Τα προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνονται στα πακέτα εξακολουθούν να εξασφαλίζονται από χορηγίες, εισφορές, εκστρατείες και άλλες εκδηλώσεις και γενικά προσφέρονται απλόχερα από εταιρείες, οργανωμένους φορείς και τον κόσμο που προσφέρει από το περίσσευμα και πολλές φορές από το υστέρημά του. Η κάθε βοήθεια έχει τη δική της αξία και σημασία και όλες είναι εξίσου σημαντικές.

Βεβαίως, σημειώνεται, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς τη βοήθεια και των δεκάδων εθελοντών οι οποίοι βρίσκονται εκεί καθημερινά και κυρίως της Λειτουργού του προγράμματος «Κοινωνική Εργασία στο δρόμο» κ. Χριστίνας Τσιαμπαρτά και της Λειτουργού του προγράμματος «Ελεύθερα Χέρια» κ. Έφης Χαραλάμπους, οι οποίες εργάζονται αφιλοκερδώς για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία του.

Τα φετινά Χριστουγεννιάτικα πακέτα ανέρχονται σε 250 περίπου και περιέχουν τα είδη που δίνονται συνήθως (ζυμαρικά, κονσέρβες, όσπρια, μπισκότα, φρυγανιές, ρύζι, μαρμελάδες, χυμούς, γάλατα διαρκείας, δημητριακά, καφέδες, ζάχαρη, αλεύρι, παιδικές τροφές και πάνες, είδη καθαρισμού του σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, φρέσκο γάλα κ.α) και επιπλέον, περιέχουν κοτόπουλα, κουπόνια για αγορά κρέατος, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και παιγνίδια για τα παιδιά των δικαιούχων.

Από τη μέρα της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού, αναφέρεται, είναι η πέμπτη χρονιά που ετοιμάζονται και παραδίδονται Χριστουγεννιάτικα πακέτα και πάντα η ευχή μας είναι η ίδια: Αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που λειτουργούν τόσα πολλά Κοινωνικά Παντοπωλεία στη χώρα μας, βοηθώντας τόσους πολλούς συνανθρώπους μας - ας είναι λοιπόν το 2015, η τελευταία χρονιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top