ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Σύλληψη 2 νεαρών από Συρία, υπόπτων πως ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες

Αυστρία: Σύλληψη 2 νεαρών από Συρία, υπόπτων πως ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες

Δύο νεαροί αδελφοί από τη Συρία έχουν συλληφθεί σε στρατόπεδο προσφύγων στη νότια Αυστρία ως ύποπτοι πως ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες, δήλωσαν οι διωκτικές αρχές την Τετάρτη (23/12).

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 16 και 18 στην περιοχή Λιμπνίτζ, στην πολιτεία Στύρια, την περασμένη Πέμπτη μετά από πληροφορίες που έλαβαν από τις γερμανικές αρχές, ανακοίνωσε το γραφείο του Εισαγγελέα στην πόλη Γκράτζ.

Ενώ ο νεαρότερος από τα δύο αδέλφια κατηγορείται ότι ανήκει στην ομάδα Ισλαμικό Κράτος, οι αρχές θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος αδελφός πολέμησε με την παραστριωτική ομάδα Αχράρ αλ-Σαμ, προστίθεται.

Ο ισχυρισμός είναι ότι οι δύο αδελφοί πολέμησαν ο ένας εναντίον του άλλου κατά τη διάρκεια του εμφύλιου στη Συρία, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο σε πάνω από 250.000 ανθρώπους και έχει ωθήσει εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τότε που ξέσπασε το Μάρτιο του 2011.

Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων του φόνου και των βασανιστηρίων, αναφέρουν οι Αυστριακές διωκτικές αρχές, προσθέτοντας ότι ένας τρίτος αδελφός έχει ήδη συλληφθεί στη Γερμανία.

Οι συλλήψεις πιθανόν να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον ήδη έντονο δημόσιο διάλογο για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από το 1945.

Η Αυστρία, των 8,5 εκατομμυρίων, αναμένεται να πρέπει να χειριστεί 95.000 αιτήσεις ασύλου ως το τέλος του χρόνου σε σχέση με 28.000 για ολόκληρο το 2014.

Πολλοί από τους αφιχθέντες είναι ασυνόδευτα αγόρια και νεαροί άντρες, γεγονός που έχει προκαλέσει τις προειδοποιήσεις από πλευράς των δεξιών και συντηρητικών πολιτικών ότι η ροή των προσφύγων πιθανόν να αποτελέσει απειλή στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top