ΥΓΕΙΑ

Θα πάθεις πλάκα! Να τι συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν συνδυάζεις καφέ και τσιγάρο!

Θα πάθεις πλάκα! Να τι συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν συνδυάζεις καφέ και τσιγάρο!

O καφές και τα τσιγάρα είναι διεγερτικά αλλά ενώ το ένα ρίχνει την πίεση του αίματος, το άλλο την αυξάνει. Ο συχνός συνδυασμός των δύο, επιβαρύνει την καρδιά.

Ο καφές αν δεν καταναλώνεται τακτικά με άδειο στομάχι δεν έχει συνέπειες στον οργανισμό μας, σε αντίθεση με τα τσιγάρα τις βλαβερές ιδιότητες των οποίων όλοι γνωρίζουμε. Μεγαλύτερες δόσεις καφές μπορεί να μειώσουν την πυκνότητα των οστών, αλλά αν λαμβάνεται περίπου 1000mg καλσίου την ημέρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η καφεΐνη χρειάζεται περίπου μία ώρα για να δράσει και προκαλεί εγρήγορση και αύξηση της πίεσης, ενώ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να σε καταστήσει νευρικό, αφυδατωμένο, κουρασμένο. 

Από την άλλη, η εισπνοή του καπνού του τσιγάρου, καταστρεφει το κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα, προκαλεί στένωση των αγγείων και βλάβες στις αρτηρίες.

Οι διαιτολόγοι εξηγούν πώς ο καφές αυξάνει την οξύτητα του οργανισμού, ενώ σε συνδυασμό με τσιγάρο οδηγεί σε ακόμη περαιτέρω οξύτητα με αποτέλεσμα την καταστροφή του στομαχιού. Ο πρώτος καφές της ημέρας είναι καλό να καταναλώνεται μισή ώρα πριν το πρωινό.

Ο καφές και τα τσιγάρα είναι διεγερτικά με διαφορετικές επιδράσεις στα νεφρά και την καρδιά. Το σώμα αρχίζει να δουλεύει ενάντια στον εαυτό του και δημιουργεί ένα περιβάλλον δυσανάλογης απώλειας ενέργειας καθώς και εντείνει τις συνθήκες εκείνες που προκαλούν κατάθλιψ, οδηγώντας σε μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ και τσιγάρων, αυξάνοντας κατ'επέκταση την εξάρτηση από αυτά.

Για να αποφύγετε αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες οι ειδικοί συνιστούν έναρξη εκγύμνασης ή έντασή της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top