Τσελίκ: «Υποψήφιος πρόεδρος στις επόμενες εκλογές ο Ερντογάν»

Τσελίκ: «Υποψήφιος πρόεδρος στις επόμενες εκλογές ο Ερντογάν»

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα είναι εκ νέου ο υποψήφιος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του AKP, ο Τσελίκ ανέφερε ότι όλα τα αρμόδια όργανα του κόμματος έχουν «σαφή και αποφασιστική στάση» υπέρ της νέας υποψηφιότητας του Τούρκου Προέδρου.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του ηγέτη του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υπέρ της υποψηφιότητας Ερντογάν, ο Τσελίκ είπε ότι το AKP τις υποδέχθηκε «με ευγνωμοσύνη», σημειώνοντας ότι επιβεβαιώνουν τη συμφωνία στο εσωτερικό της κυβερνητικής Συμμαχίας του Λαού.

Το ζήτημα της νέας υποψηφιότητας του Ερντογάν είχε επαναφέρει στις 15 Ιουνίου ο σύμβουλός του, Μεχμέτ Ουτσούμ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος μέσω απόφασης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για ανανέωση των εκλογών.

Για τη λήψη σχετικής απόφασης απαιτείται η στήριξη τουλάχιστον 360 από τους 600 Βουλευτές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.