ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ευρωπαϊκή λύση» προαναγγέλει ο Έιντε

«Ευρωπαϊκή λύση» προαναγγέλει ο Έιντε

Την άποψη ότι η λύση του Κυπριακού που τώρα είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, θα είναι ευρωπαϊκή λύση με πλήρη σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ευθυγραμμισμένη στην νομολογία του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέφρασε σήμερα στην Αθήνα μετά την 24ωρη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Ειδικός Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έϊντε.

«Επίσης, πρέπει να επιτρέπει στην οποία κάθε πλευρά, να μπορέσει να διατηρήσει μιαν αίσθηση συνέχειας ως κοινότητα» επισήμανε.

«Χρειάζεται να δημιουργήσουμε στη Κύπρο τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν και στις δύο κοινότητες να αισθανθούν ασφαλείς, όχι μόνο με την φυσική έννοια του όρου, αλλά και με εκείνην της πολιτισμικής επιβίωσης της κάθε κοινότητας ως μονάδας, με τέτοιον δε τρόπο που να μην παραβαίνει η μία πλευρά την ασφάλεια της άλλης»

Ο Νορβηγός αξιωματούχος προέβη σε εκτενείς αναφορές στο Κυπριακό, χωρίς την παρουσία του κ. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησης τους.

 «Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να βρίσκεται στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και ένας από τους στόχους αυτής της διαδικασίας είναι να μην υπάρξει καμία. Αλλά, για να πάμε από την τωρινή στατική κατάσταση σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, βεβαίως μία διεθνής υποστήριξη, από οικονομικής απόψεως αλλά και απόψεως ασφαλείας, είναι σημαντική να υπάρξει σε μεταβατική φάση. Έτσι την επόμενη εβδομάδα μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσω το Συμβούλιο Ασφαλείας ξανά, όπως κάνω τακτικά. Και αυτό είναι ένα θέμα: Πως τα Ηνωμένα Έθνη θα προσαρμοστούν με την έλευση μιας πραγματικής συμφωνίας; Αλλά πάλι, όλα θα στηριχτούν στην γενική αντίληψη των πολιτών της Κύπρου»

Έτσι θέλησε ο κ. Έιντε να τονίσει την σημαντικότητα του Κυπριακού Θέματος, ως αναγκαιότητα να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έθεσε, επίσης, ως προτεραιότητες, τα θέματα ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης – εξυγίανσης.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top