ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε την Κύπρο – Οι νέες προβλέψεις των Μετεωρολόγων

Ο απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε την Κύπρο – Οι νέες προβλέψεις των Μετεωρολόγων

Ευτυχώς αναίμακτα πέρασε το βράδυ της Πέμπτης, 7/1 από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κύπρο.

Από την Πάφο μέχρι την Αμμόχωστο, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (8/1),  σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ευτυχώς στο πέρασμα τους άφησαν μόνο υλικές ζημιές.  Και στις τέσσερις πόλεις (Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο),   σε κάποιες περιοχές από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα, πετούσαν πινακίδες και αντικείμενα. Σε δυο περιπτώσεις τα δέντρα έπεσαν σε ακινητοποιημένα οχήματα.

Στην Ελεύθερη Αμμόχωστου αποκολλήθηκε ντεπόζιτο από οροφή σπιτιού, ενώ στην Πάφο ανηρπάγησε τσίγκινη παράγκα, προκαλώντας ζημιές σε δυο οχήματα. Σοβαρή ήταν η περίπτωση  πτώσης  φοινικόδεντρου στο χωριό  Αργάκα στη Πάφο, πάνω σε ξύλινο σπίτι με μεγάλες ζημιές χωρίς ευτυχώς τραυματίες. Ζημιές υπέστησαν και βιτρίνες καταστημάτων.

12483130_10208844981548497_1435343041_o

Στη Λάρνακα κεραυνός κατέστρεψε καλώδιο εταιρείας τηλεπικοινωνιών στον Τσιακιλερό, το οποίο και έπεσε πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα (βλ. πιο κάτω φωτο, από larnakaonline). Στην Χοιροκοιτία σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο. Η γυναίκα οδηγός είναι καλά στην υγεία της.

Σε μεμονωμένες περιοχές παρουσιάστηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Στην πιο κάτω φωτογραφία συνεργείο της ΑΗΚ, επιδιορθώνει βλάβη στο Πισσούρι. 

markos_070115-1.jpg

Οι αρχές της Δημοκρατίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας βρίσκονταν επί ποδός. Αυξημένα μέτρα είχαν ληφθεί στους αυτοκινητόδρομους, ενώ η αστυνομία με συνεχείς ανακοινώσεις της ενημέρωνε το κοινό για τους επικίνδυνους δρόμους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 69 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν  άντληση νερού, άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων πτώσεις δέντρων, ρυμουλκήσεις οχημάτων.

Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά 

Η Αστυνομία με ανακοίνωση της το πρωί της Παρασκευής, 8/1 ανακοινώνει ότι οι δρόμοι Καρβουνά - Τροόδους, Πλατρών - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, στους δρόμους Κακοπετριάς - Pinewood -Πεδουλά και Κάμπου - Κύκκου, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να καταστούν επικίνδυνοι.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό, πριν οποιαδήποτε διακίνηση του, να συμβουλεύεται τις Αστυνομικές Ανακοινώσεις, αναφορικά με το οδικό δίκτυο. Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στη διεύθυνση www.police.gov.cy, στη σελίδα της Αστυνομίας στο facebook (Facebook.com/cypruspolice), στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter (twitter.com/Cyprus_Police), καθώς και στην εφαρμογή της Αστυνομίας για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες.

H πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας για τις επόμενες ημέρες

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή σταδιακά υποχωρεί.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης αλλά στα προσήνεμα μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Επιμέλεια: Xριστιάνα Τσαγγάρη   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top