ΥΓΕΙΑ

Φάτε αυγά άφοβα

Φάτε αυγά άφοβα

Αποδεικνύεται ότι η χοληστερόλη στα αυγά, δεν αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Πολλοί αφομοιώνοντας τις προηγούμενες συστάσεις για τη χοληστερόλη, απέφευγαν τα αυγά τελείως ή έτρωγαν μόνο το άγευστο ασπράδι του αυγού για τις ευεργετικά τους για την υγεία συστατικά. Αυτές οι απογοητευτικέ εναλλακτικές λύσεις μπορούν επιτέλους να αποφευχθούν.

Μερικοί από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της διατροφής στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησαν μια τεράστια έκθεση του περασμένου έτους, που παρουσίασε την τελευταία λέξη της επιστήμης της διατροφής. Εισηγήθηκε την άρση της διατροφικής χοληστερόλης από τη λίστα των <<θρεπτικών συστατικών που προκαλούν ανησυχία>>, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος της έρευνας δείχνει ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, η διαιτητική χοληστερόλη, από τα τρόφιμα που τρώμε, δεν έχει στην πραγματικότητα μεγάλη επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος.

Με άλλα λόγια, ακόμα και αν τα αυγά έχουν έναν τόνο της χοληστερόλης (περίπου 186 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης σε ένα αυγό), η βρώση τους πιθανότατα δεν θα αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας. Λέμε "πιθανότατα" επειδή υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού που επηρεάζεται περισσότερο από διατροφική χοληστερόλη, όπως σημείωσε ο Walter Willet, επιστήμονας διατροφής του Harvard, στο New York Magazine.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top