ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων Τρίτη(19/12) - Οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων Τρίτη(19/12) - Οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου.

Οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός, το νομοσχέδιο για το ωράριο των καταστημάτων και τα εντάλματα σύλληψης για τη ΣΠΕ Αγίας Φύλας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα που κυριαρχούν είναι το ΓεΣΥ, ο επαναπατρισμός των λειψάνων πεσόντων Ελλαδιτών, η συμμετοχή της BG στο «Αφροδίτη» και οι απαγωγές παιδιών από γονείς.

«Με ισχυρούς παίκτες της ενέργειας στο Νταβός» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η «Αλήθεια», η οποία γράφει ότι πέραν της κοινής συνάντησης με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στο Νταβός, κατά την οποία θα συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων, στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη είναι οι επαφές με δυνατούς παίκτες στα ενεργειακά θέματα και την οικονομία. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών καλεί τη Βουλή να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις. Επίσης, γίνεται λόγος για 37 απαγωγές παιδιών από έναν εκ των δύο γονέων τους.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Λουκέτο στους `άτακτους` καταστηματάρχες», γράφει ότι κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή νομοσχέδιο για το ωράριο των καταστημάτων, ενώ ιδιαίτερα αυστηρές είναι οι ποινές που προβλέπονται για όσους παρανομούν, καθώς αν υπάρξουν τρεις καταγγελίες, το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει κλείσιμο του καταστήματος έως και έξι μήνες. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στον επαναπατρισμό των οστών έξι πεσόντων και αγνοουμένων Ελλαδιτών στους συγγενείς τους. Επίσης γράφει ότι κατρακύλησε και άλλο η τιμή του πετρελαίου.

«Μαφία πέραν πάσης υποψίας» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος στον «Φιλελεύθερο», που γράφει ότι στη Συνεργατική Αγίας Φύλας, από το 2006 μέχρι το 2009 - την περίοδο που εστιάζονται οι έρευνες - φαίνεται ότι γινόταν κυριολεκτικά λεηλασία μέσω δανείων και με εμπλοκή τόσων πολλών ανθρώπων που, όπως γράφει η εφημερίδα, διερωτάται κανείς που ήταν ο έλεγχος και ποιοι τον έκαναν. Ακόμη γράφει για παρέμβαση ΗΠΑ στο Νταβός με ιδέες Έιντε. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι η BG είναι από χθες ισχυρός παίκτης στο οικόπεδο «12».

Η «Χαραυγή» γράφει στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Θα φορολογούν τώρα και μέσω του ΓεΣΥ», ότι το μίνι ΓεΣΥ αφορά την εισφορά ύψους 1% επί των απολαβών των εργαζομένων και ίσο ποσοστό από τους εργοδότες, χωρίς να έχουν οι πολίτες την επιλογή παροχέα υγείας για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Επίσης, γράφει ότι παραμένει ο ανάδοχος της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Κόσιης με τις υψηλές χρεώσεις ενώ αναζητούνται νομικοί τρόποι για την απομάκρυνσή του. Ακόμη, αναφέρεται στην προσφυγή που καταχωρείται σήμερα για το εργοστάσιο χρυσού, από περίπου 50 κάτοικους της περιοχής Αραδίππου.

«Θεαματικά στατιστικά ενόψει Νταβός» είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της αγγλόγλωσσης "Cyprus Mail", η οποία γράφει ότι οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν περιουσία όση και το ήμισυ του πληθυσμού του κόσμου, δηλαδή περίπου 3.5 δισ. άνθρωποι. Επίσης γράφει για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης 19 ατόμων στην υπόθεση με την ΣΠΕ Αγίας Φύλας. Σε άλλο θέμα γράφει για πιθανή ώθηση στο ναυτιλιακό και τραπεζικό τομέα της Κύπρου μετά την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top