ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ThemaOnline

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ThemaOnline

Στο Στρασβούργο το ThemaOnline. Κύριο θέμα συζήτησης η μετανάστευση και η τρομοκρατία στην Ευρώπη.

Ανταπόκριση από την Χριστιάνα Τσαγγάρη

Ξημερώματα Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016. Η δημοσιογραφική αποστολή συγκεντρώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. 13 δημοσιογράφοι μεταβαίνουν στο Στρασβούργο για την κάλυψη της Ολομέλειας της Ευρωκοινοβούλης. Έξω βρέχει και είναι σκοτάδι.

Στις 5:00πμ η πτήση αναχωρεί αρχικά για Αθήνα, το αεροπλάνο πέφτει σε καταιγίδα πάνω από την Πάφο. Ο πιλότος είχε προειδοποιήσει, κάποιες αναταράξεις προκάλεσαν μία μικρή ανησυχία στους επιβάτες.

Όλα συνεχίζουν μια χαρά και η αποστολή φθάνει στην ελληνική πρωτεύουσα. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι δημοσιογράφοι συναντούν τη συνοδό τους, την Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Γίνεται αλλαγή πτήσης. 7:30 πμ αναχώρηση για Στρασβούργο.

 

Στο αεροπλάνο και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους, Λευτέρης Χριστοφόρου και Τάκης Χατζηγεωργίου, αλλά και η αντίστοιχη δημοσιογραφική αποστολή από Ελλάδα. Γύρω στις 10:00πμ κοιτάζοντας από τα παράθυρα οι επιβάτες διακρίνουν τις χιονισμένες Γερμανογαλλικές Άλπεις, το θέαμα μοναδικό.

Είκοσι λεφτά αργότερα το αεροσκάφος προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της γαλλικής πόλης. Το Στρασβούργο είναι ελαφρώς χιονισμένο και η θερμοκρασία στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Στο αεροδρόμιο η "υποδοχή" γίνεται από πάνοπλους Γάλλους στρατιώτες. (Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις 13/11 στο Παρίσι, τα μέτρα ασφαλείας είναι παντού δρακόντεια. Το ίδιο σκηνικό και στις πλατείες και σε άλλα σημεία της πόλης.

Μετά την τακτοποίηση στα ξενοδοχεία, οι δημοσιογράφοι έδωσαν ραντεβού στο Ευρωκοινοβούλιο, για ξενάγηση και την πρώτη ενημέρωση για το τι θα ακολουθήσει. Το Ευρωκοινοβούλιο αποτελείται από τρία κτήρια. Συνδέεται με μια γέφυρα, την οποία το προσωπικό του Ευρωκοινοβουλίου ονόμασε "πασαρέλα".

Οι δημοσιογράφοι, μετά από αρκετούς ελέγχους και περπάτημα, υπό την καθοδήγηση της κ. Ατταλίδου, περπατώντας στην πασαρέλα και διασχίζοντας τον ποταμό Ρήνο που βρίσκεται από κάτω έφθασαν στην "μπλε αίθουσα" της Ολομέλειας.

Ακολούθως, στο press room γίνεται η πρώτη ενημέρωση για τα θέματα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

 

 

Ατζέντα Συνόδου Ολομέλειας: 

Συζήτηση με Τσουσκ και Γιούνκερ για μετανάστευση και τρομοκρατία

Η έναρξη της ολλανδικής προεδρίας και η απερχόμενη προεδρία του Λουξεμβούργου

Ρήτρα αμοιβαίας άμυνας

Συζήτηση στο ΕΚ για το ρόλο της ΕΕ Πολωνία

Συζήτηση για το κράτος δικαίου στη χώρα

Συζήτηση στο ΕΚ για τη συμφωνία για το κλίμα. Ενδεχόμενο βέτο στα σχέδια για χαλάρωση των ορίων εκπομπών καυσαερίων

Ψηφιακή αγορά: Τέλος στις πρακτικές γεωγραφικού αποκλεισμού ζητά το ΕΚ

Επικύρωση της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης ΕΕ-Κοσσυφοπεδίου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top