ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακυβερνητική Ισραήλ - Ελλάδας, πριν τη συνάντηση στην Κύπρο

Διακυβερνητική Ισραήλ - Ελλάδας, πριν τη συνάντηση στην Κύπρο

Η διακυβερνητική Ελλάδας-Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη (27/01), στην Ιερουσαλήμ με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Βενιαμίν Νετανιάχου και τη συμμετοχή 10 υπουργών από κάθε πλευρά.

Η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ μπεν Αμπά, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το ότι γίνεται η διμερής συνάντηση υψηλού επιπέδου στο Ισραήλ», καθώς πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ μέσα σε δύο μήνες.

Η συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «bankwars.gr», οι εργασίες θα περιλαμβάνουν κατ’ ιδίαν συνάντηση των πρωθυπουργών και διμερείς συναντήσεις των ομόλογων υπουργών των δύο χωρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Διευρυμένη Διμερής Συνάντηση Ελλάδας – Ισραήλ έχει οριστεί για τις 16:30 και στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφών των συμφωνιών και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών.

Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σειρά από τομείς, όπως η καινοτομία και η εκπαίδευση.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται με δείπνο εργασίας, μετά τη λήξη του οποίου ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για την Κύπρο, όπου την επομένη, θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και εν συνεχεία η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Στην επίσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα με την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top