ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κατά του ασφαλιστικού κόσμου

Eντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κατά του ασφαλιστικού κόσμου

O ΣΑΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας περί «υποκριτικής κριτικής» στην πρότασή του για την εισαγωγή του «μίνι» ΓεΣΥ και απορρίπτει τους «ισχυρισμούς» του Υπουργού Υγείας περί «ανίερης συμμαχίας ασφαλιστικών εταιρειών, μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα και νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΑΕΚ αναφέρει πως «είναι άξιο απορίας, τη στιγμή που οι επικρίσεις για την πρόταση της ενδιάμεσης εισαγωγής του ΓεΣΥ στα δημόσια νοσηλευτήρια ήταν πολλαπλές και προήλθαν από διαφορετικούς φορείς και οργανώσεις επέλεξε να στρέψει τα πυρά του κατά της ασφαλιστικής βιομηχανίας».

«Προφανώς, ο κ. Υπουργός δεν γνωρίζει ότι την ώρα που η Κυβέρνηση και τα κόμματα συζητούσαν για το ΓεΣΥ επί 19 τόσα χρόνια, ο ασφαλιστικός κόσμος προχώρησε στην εφαρμογή ενός αποδοτικού συστήματος ασφάλισης, με σχέδια υγείας που συνεχώς βελτιώνονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινού», προσθέτει, αναφέροντας πως η σχέση που έχουν αναπτύξει οι ασφαλιστικές εταιρείες και ο ιατρικός κόσμος, μόνο ανίερη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο ΣΑΕΚ πιστεύει ότι «οι προσπάθειες δεν πρέπει να κατευθύνονται στη γιγάντωση του προβληματικού δημοσίου τομέα της Υγείας, αλλά στην ενίσχυση του συστήματος που αποδεδειγμένα λειτουργεί αποδοτικά προς όφελος των ασθενών» και αναφέρει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν εναντιώνονται στο ΓεΣΥ απλά επιδιώκουν να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας, με την ελεύθερη επιλογή νοσηλευτηρίου και ασφαλιστικής κάλυψης.
«Ο ΣΑΕΚ έχει σημειώσει ότι ο κ. Υπουργός θα μεριμνήσει για τους ασφαλιζόμενους στα ταμεία των συντεχνιών, ώστε να μην πληρώνουν διπλά στην ενδιάμεση περίοδο και αναμένει ότι το ίδιο θα γίνει και για τις 200,000 ασφαλιζόμενους στον ιδιωτικό τομέα», προστίθεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top