ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Επίθεση με μολότοφ σε οικία υπουργού, ενώ βρισκόταν μέσα

Αθήνα: Επίθεση με μολότοφ σε οικία υπουργού, ενώ βρισκόταν μέσα

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (29/01, κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικίας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις 23.30 της Παρασκευής μια ομάδα 10 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο του σπιτιού στην οδό Βουλγαροκτόνου και έριξαν βόμβες μολότοφ. Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές δυο αυτοκίνητα (το ένα του γιου του κ. Φλαμπουράρη και το άλλο υπηρεσιακό της ΕΛ.ΑΣ.) ενώ ζημιές έγιναν και στην πρόσοψη της οικίας. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι έριξαν πάνω από δέκα μολότοφ, προξενώντας ζημιές στο σπίτι του υπουργού και καίγοντας δύο αυτοκίνητα, ένα εν των οποίων λέγεται ότι ανήκει στην ασφάλειά του κ. Φλαμπουράρη.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό. Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Την επίθεση καταδίκασε και η Νέα Δημοκρατία, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να αναφέρει: «όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ' όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Κάποιοι, όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί πως, το βράδυ της Παρασκευής, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας «μύριζε μπαρούτι», καθώς αντιεξουσιαστές έκαναν καταδρομικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και οι εγκαταστάσεις του ΔΟΛ, ενώ είναι η δεύτερη φορά που το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη γίνεται στόχος: τον Νοέμβριο, άγνωστοι περιέλουσαν την ξύλινη πόρτα της εισόδου με εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top