ΥΓΕΙΑ

Αναβλήθηκε η συζήτηση της πρότασης νόμου για το όριο αφυπηρέτησης των ιατρών

Αναβλήθηκε η συζήτηση της πρότασης νόμου για το όριο αφυπηρέτησης των ιατρών

Με εισήγηση του ΔΗΚΟ αναβλήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση της πρότασης νόμου για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών από το 65ο στο 68ο έτος.

Ως εκ τούτου, η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ δεν θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης.

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης είπε ότι η απόφαση για αναβολή της συζήτησης λήφθηκε ομόφωνα.

Η πρόταση νόμου ωστόσο δεν αποσύρεται, ενώ δεν έχει καθοριστεί πότε θα συζητηθεί εκ νέου.

«Οι πλευρές έχουμε συζητήσει μεταξύ μας τις απόψεις των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων. Υπάρχουν πολλές πολιτικές δυνάμεις που εξακολουθούν να διαφωνούν και επί της ουσίας. Το ΔΗΚΟ θα ξαναμελετήσει τη δική του θέση», ανέφερε ο κ. Βότσης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βότσης είπε πως εφόσον ήταν γνωστό ότι το ΔΗΚΟ θα έθετε θέμα αναβολής της συζήτησης, «είναι καθ` υπερβολή που γίνεται αυτή η απεργία».

«Είχαμε δηλώσει ότι θα ζητήσουμε να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη της Επιτροπής. Το θέμα δεν είναι ούτε στην ημερήσια διάταξη ούτε της Επιτροπής ούτε της Ολομέλειας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι το κόμμα αποδέχθηκε την αναβολή, αλλά έστρεψε τα πυρά του κατά των ιατρών.

«Επειδή γνώμονας και στο μυαλό μας πρέπει να είναι οι ασθενείς, πρέπει να πούμε ότι δεν πρέπει κανείς να παίζει με την υγεία των πολιτών και πρέπει αυτή την ώρα πρέπει ψύχραιμα και υπεύθυνα να προβληματισθούμε πώς θα θεραπεύσουμε εκείνη τη μεγάλη ασθένεια της Πολιτείας μας και της κοινωνίας μας, που θέλει κάποιους να μπορούν να κρατούν όμηρο την κοινωνία για να υποβάλλουν στους Βουλευτές στη Βουλή γενικά και αόριστα αν θα αποφασίσουν έτσι ή αλλιώς. Αυτή η ασθένεια πρέπει να θεραπευτεί», είπε.

Κανείς δεν έχει νόημα να κάνει απεργία, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τη Βουλή, που είναι η δουλειά της να αποφασίζει είτε έτσι ή αλλιώς, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το θέμα της ρύθμισης της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες παραμένει πάντα στην ημερήσια διάταξη του ΔΗΣΥ.

«Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι επειδή η Πολιτεία τους έχει τάξει σε ένα επαγγελματικό χώρο που έχουν στα χέρια τους ολόκληρη την κοινωνία να καταχρώνται αυτή τη δύναμη, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα δικά τους επαγγελματικά δικαιώματα ή άλλα αιτήματα», είπε.

Στο μεταξύ, η απεργία των κυβερνητικών ιατρών είναι σε εξέλιξη, αφού αναμένουν επίσημη ενημέρωση για την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top