ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται για άλλες 48 ώρες η στάση εργασίας στα Λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα

Συνεχίζεται για άλλες 48 ώρες η στάση εργασίας στα Λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα

Συνέχιση της απεργίας που ξεκίνησαν σήμερα για άλλες 48 ώρες, δηλαδή μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν σήμερα κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης οι περίπου εκατό οδηγοί που εργάζονται στα λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα.

Οι οδηγοί είχαν αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα την πραγματοποίηση για σήμερα 24ωρης στάσης εργασίας, μετά την άρνηση της εταιρείας να επαναφέρει τη συλλογική σύμβαση, ως όφειλε, μετά τη λήξη τον Δεκέμβριο του 2015, του Μνημονίου Συμφωνίας που  υπεγράφη μεταξύ των εργαζομένων και της «Ζήνων», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Σε δηλώσεις της η Νάντια Κυρίτση, Επαρχιακή Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ  Λάρνακας, ανέφερε ότι «η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε όπως κλιμακώσει τα απεργιακά μέτρα για ακόμα 48 ώρες. Δυστυχώς, κανείς από την εταιρεία δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας», με αποτέλεσμα να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
 
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «έχει απειλήσει συναδέλφους, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα φαινόμενα απεργοσπαστών. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι  συνάδελφοι βρίσκονται μαζί μας και όλοι μαζί ενωμένοι παλεύουμε για εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης».
 
Ο Νίκος Κολιαντρής, Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λάρνακας, ανέφερε ότι «η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι ξεκάθαρη και προχωρούμε με ακόμα 48 ώρες απεργίας, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη στις πέντε τα ξημερώματα».

Πρόσθεσε ότι «εκ μέρους της εταιρείας δεν είχαμε καμία ανταπόκριση ούτε επαφή μέχρι τώρα και αυτό δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από του να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα για να αποκαταστήσουμε τη Σύμβαση, να αποκαταστήσουμε τους μισθούς των εργαζομένων και από κει και πέρα, όπως κάνει πάντα το Συνδικαλιστικό Κίνημα, να μπούμε σε μια συζήτηση για βελτίωση των όσων άλλων συνθηκών έχουμε στην εταιρεία «Ζήνων» Λάρνακας”.
 
Ερωτηθείς για τις απειλές που φέρεται να έχουν δεχθεί ορισμένοι οδηγοί, οι οποίοι τελικά πραγματοποίησαν ορισμένα δρομολόγια, ο κ. Κολιαντρής απάντησε πως «γνωρίζουμε ότι έχουν δεχθεί κάποιας μορφής πίεσης και απειλών εκ μέρους της εταιρείας. Σημασία δεν έχει η μορφή των απειλών αλλά ότι η κίνηση αυτή έχει γίνει. Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν επιστρέφει μαζί μας και συντάσσονται στον αγώνα που κάνουμε και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε για διεκδίκηση των μισθών και των ωφελημάτων μας».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι «οι εργαζόμενοι είχαν πράγματι τρομοκρατηθεί, αλλά μετά τη συνομιλία που είχαμε μαζί τους αντιλήφθηκαν ότι το συμφέρον όλων είναι να μείνουμε ενωμένοι και μαζί να προχωρήσουμε».
 
Εκ μέρους της ΔΕΟΚ ο Κωνσταντίνος Καράκοντης επανέλαβε ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν η συνέχιση για άλλες 48 ώρες της απεργίας, δηλαδή μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί εκ νέου  Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουμε για τυχόν περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση που δεν έχουμε οποιαδήποτε κατάληξη μέχρι τότε».
 
Πρόσθεσε ότι «σκοπός μας δεν είναι η απεργία, αλλά δυστυχώς αυτή είναι το δικό μας όπλο. Εμείς θέλουμε να λυθεί η απεργία με κάθε τρόπο φτάνει η εταιρεία να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα ζητηθεί η μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας ο κ. Καράκοντης απάντησε ότι «έχουμε πάει για μεσολάβηση στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Γι’ αυτό ακριβώς σήμερα έχουμε αποφασίσει για να προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργία».

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι μεταφέρθηκαν οι μαθητές στη Λάρνακα 


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΜΕ), αναφερόμενο στην απεργία στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανακοίνωσε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες του ΥΜΜΕ και της εταιρείας «Ζήνων», πραγματοποιήθηκαν, όλες οι μαθητικές διαδρομές της Επαρχίας σε σύνολο 69 διαδρομών, πλην μίας (1).

Προσθέτει ότι επίσης, έγιναν όλες οι πρωινές τακτικές διαδρομές που μετέφεραν και μαθητές πλην μίας, από το σταθμό Κρυονέρι προς Λάρνακα.

Το Υπουργείο δηλώνει ότι θεωρεί ότι οι όποιες εργασιακές διαφορές μεταξύ εργοδοτουμένων και εργαζομένων δεν θα πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στο επιβατικό κοινό και ως εκ τούτου, θα προβεί σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που απορρέουν από το Νόμο και την ίδια την Σύμβαση για την επαναφορά της ομαλής μεταφοράς των επιβατών της επαρχίας Λάρνακας, το συντομότερο δυνατό.

Καταλήγοντας το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι οι όποιες αποφάσεις παίρνονται θα πρέπει να έχουν πάντα ως γνώμονα το κοινό καλό όλων των επηρεαζόμενων μερών και καλεί την εταιρεία «Ζήνων» και την εργατική πλευρά να λάβουν υπόψη τους την παρούσα οικονομική πραγματικότητα και να συμβάλουν στην αποκατάσταση της ομαλότητας για το καλό των πολιτών και των μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top