ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Καταδικάστηκε οικογένεια – Φώναζαν σύζυγο Κύπριου «μαυρού» και «γυναίκα της ζούγκλας»!

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Καταδικάστηκε οικογένεια – Φώναζαν σύζυγο Κύπριου «μαυρού» και «γυναίκα της ζούγκλας»!

Καταδικαστική απόφαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για οικογένεια από την Αραδίππου, που αντιμετώπιζε κατηγορίες ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Το ανδρόγυνο Δ.Μ. και Ε.Μ. και η μητέρα της συζύγου, Χ.Χ., καταδικάστηκαν για αδικήματα που αφορούν απειλή, επίθεση και δημόσια εξύβριση, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012.

Παραπονούμενη ήταν κοπέλα από την Γκάνα, παντρεμένη με Κύπριο. Η Ε.Μ. φερόταν να συμπεριφέρεται ρατσιστικά στην Αφρικανή γυναίκα την οποία κορόιδευε με διάφορα υποτιμητικά σχόλια και την εξύβριζε, κυρίως μέσω facebook.

Μάλιστα, η παραπονούμενη κατήγγειλε ότι η Ε.Μ. της φώναζε έξω από το σπίτι της «γυναίκα της ζούγκλας».

Ο κατηγορούμενος Δ.Μ. κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι στις 2 Νοεμβρίου του 2012 απείλησε τον σύζυγο της έγχρωμης γυναίκας λέγοντάς του ότι «θα σε σκοτώσω», ενώ την ίδια μέρα η σύζυγός του, η Ε.Μ., φέρεται να επιτέθηκε και να έσπρωξε τη γυναίκα από την Γκάνα. Η μητέρα της Ε.Μ., η Χ.Χ., κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία ότι εξύβρισε χυδαία την παραπονούμενη.

Η Επίτροπος Διοικήσεως είχε αναφέρει σε σχετική έκθεσή της που είχε αποκαλύψει ο «Πολίτης», ότι οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί όπως «jungle woman» και «μαυρού, παρότι λεκτικοί έχουν προφανώς ρατσιστική χροιά και συνιστούν προσβολή της αξιοπρέπειας κτης παραπονούμενης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE