ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννάκης Ομήρου: «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να παραμείνει εκτός τόπου και χρόνου»

Γιαννάκης Ομήρου: «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να παραμείνει εκτός τόπου και χρόνου»

Δηλώσεις έκανε, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, εγκαινιάζοντας το Ερευνητικό Κέντρο Αλεξάντερ στη Λάρνακα

«Στη σύγχρονη εποχή των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών αλλαγών, της έκρηξης της γνώσης και των επιστημονικών επιτευγμάτων και ιδιαίτερα της τεράστιας ανάπτυξης των σύγχρονων τεχνολογιών, η εκπαίδευση δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει άτεγκτη και στατική, εκτός τόπου και χρόνου, αλλά θα πρέπει να για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιταγές της κοινωνίας», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση, που συγκλονίζει την ανθρωπότητα, είναι πρωτίστως κρίση του ίδιου του ανθρώπινου πολιτισμού που έχει τις ρίζες της στην παγκοσμιοποίηση των οικονομικών σχέσεων, στη θεαματική τεχνολογική εξέλιξη και στην κατάρρευση των κοινωνικών και πολιτισμικών προτύπων.

Ανέφερε ότι η αποτελεσματική απάντηση στις προκλήσεις είναι μια ισχυρή παιδεία, η οποία απέναντι στο φαινόμενο μιας απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης, θα αντιπαραβάλει την ανάγκη εξανθρωπισμού της, και θα προτάξει αρχές και αξίες, την αλληλεγγύη, την ανακατανομή του πλούτου, την υποταγή της οικονομίας της αγοράς στις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δύναμη της γνώσης, το διάλογο, τον πολιτισμό, την αντιμετώπιση των αιτίων της βίας και της τρομοκρατίας.

Ο κ. Ομήρου είπε επίσης ότι οι φιλόδοξοι στόχοι του ερευνητικού του κέντρου κινούνται στην προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και κριτικών μελετών, την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας στους τομείς της οικονομίας, της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, στους τομείς της νομολογίας, των τεχνών και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της πληροφορικής, των διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στους σχετικούς τομείς και την επιστημονική συμβολή στην ανάπτυξη της Λάρνακας.

Ανέφερε ότι μαζί με το Alexander College καθιερώνεται και η πόλη της Λάρνακας, ως σημαντικός επιστημονικός κόμβος, που συμβάλλει στην περαιτέρω πολύπλευρη και πολύτροπη ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

ΠτΔ: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Άμυνας, εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο φυλάκιο «Κομμόροτσος», στην Κοκκινοτριμιθιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνοδευόταν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top