ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΟ: Οι «αταξίες» των βουλευτών του ΔΗΣΥ και γιατί ο Αβέρωφ δεν είναι βλάκας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Οι «αταξίες» των βουλευτών του ΔΗΣΥ και γιατί ο Αβέρωφ δεν είναι βλάκας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε συνέχεια στα όσα γράψαμε σε πρόσφατο δημοσίευμα με τίτλο «Η έξυπνη κίνηση του Αβέρωφ με τους “άτακτους” βουλευτές του ΔΗΣΥ», αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για να ξεκαθαρίσουμε μια σειρά από πράγματα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Με το επίθετο «άτακτος», επειδή μερικοί δεν τον κατανόησαν, εννοούμε τους βουλευτές που με τις ενέργειες τους απασχόλησαν αρνητικά την κοινή γνώμη.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από την άλλη πλευρά όμως αφού χαρακτηρίσαμε πολιτικά έξυπνη, την κίνηση του Αβέρωφ, να δώσει το πράσινο φως για επανεκλογή των «άτακτων» αυτών βουλευτών.  

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια σειρά από αιτιάσεις που προκάλεσε το εν λόγω άρθρο:«Η έξυπνη κίνηση του Αβέρωφ με τους «άτακτους» βουλευτές του ΔΗΣΥ»

1) Ποιες είναι οι «αταξίες» των βουλευτών του ΔΗΣΥ:

Aντρέας Θεμιστοκλέους:  Άρθηκε η ασυλία του από το Ανώτατο Δικαστήριο για σειρά οδικών παραβάσεων ταχύτητας με 193 Χ.Α.Ω, 170 και 141 Χ.Α.Ω. Ακόμα και την μέρα που πήγαινε στο δικαστήριο έτρεχε με 139 Χ.Α.Ω. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί στις 2/6/2015, από την κοινή γνώμη και για σεξιστική επίθεση προς την βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όταν την κάλεσε να του μετρήσει τον… ανδρισμό του.

Αντρέας Κυπριανού: Κάπνιζε σε κλειστή αίθουσα της βουλής ενώ προσπάθησε να φωτογραφίσει με το κινητό του το εσώρουχο της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου, αποκαλώντας την σύμφωνα με το πόρισμα της Αστυνομίας «τσουλί» προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης.

Ευγένιος Χαμπουλλάς: Ανήρτησε φωτογραφία με αμπελοπούλια και δήλωσε ότι όπου τα βρίσκει θα τα τρώει, προκαλώντας μέρος της κοινής γνώμης και των φιλοζωικών οργανώσεων.

Ευθύμιος Δίπλαρος: Σε τηλεοπτική εκπομπή έθιξε το θέμα του μισθού των βουλευτών λέγοντας ότι κάποιοι συνάδελφοι του περίοπου λιμοκτονούν, προκαλώντας ανέργους και όσους βρίσκονται στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων. Πάραλληλα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε με αρνητικό αντίκτυπο η όλη προβολή του πολυτελούς γάμου του. Την ίδια ώρα  βρίσκεται στα δικαστήρια με την εφημερίδα «Πολίτης», αφού δημοσίευμα του καταλογίζει ότι υπήρξε σύγκρουση συμφερόντων σε πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το 2013 για το συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζεται να είναι συνιδιοκτήτης ακινήτου το οποίο ενοικιάζει το ΤΕΠΑΚ από το 2010 για σκοπούς στέγασης φοιτητών.

2) Γιατί το έπαιξε έξυπνα ο Αβέρωφ 

Όσο και αν κάποιοι διαφωνούν με τα όσα γράψαμε για το νοητικό επίπεδο του προέδρου του ΔΗΣΥ, εμείς αξιολογούμε ότι η όλη του παρουσία στην ηγεσία του κόμματος για τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση κρίνεται ως θετική.

Ο Αβέρωφ είχε να αντιμετωπίσει πέραν των άλλων, μια σειρά κακών ειδήσεων και παραπτωμάτων από τους βουλευτές του, με την κοινωνία να στρέφεται κατά του ΔΗΣΥ και να στοχοποιεί το κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παίζοντας έξυπνο πολιτικό παιγνίδι, αποφάσισε να μην πάρει τα κεφάλια τους και περιορίστηκε σε συστάσεις και νουθεσίες. Ο ίδιος έχτισε ένα προφίλ ανεκτικού ηγέτη και αυτό απέδειξε με την στάση που κρατούσε για καιρό απέναντι στην Ελένη Θεχάρους που τον «πυροβολούσε» αλλεπάλληλα.

Ο Αβέρωφ λοιπόν ως ηγέτης της «σύνεσης» και αναλογιζόμενος το καλό του κόμματος του, αποφάσισε να μην διαγράψει κανέναν, για να μην χάσει τους κομματικούς στρατούς που κουβαλούν από πίσω τους οι εν λόγω βουλευτές.

Επιπλέον με την κίνηση αυτή δεν χάλασε ούτε και τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχει με τον κάθε ένα ξεχωριστά ως αρχηγός του κόμματος.

Αντιθέτως αφήνοντας τους να επαναδιεκδικήσουν αποποιείται ο ίδιος της όποιας ευθύνης μη επανεκλογής τους και φέρνει τον κόσμο του ΔΗΣΥ προ των ευθυνών του δημοκρατικά για το ποιους εγκρίνει ή όχι να βρίσκονται στην βουλή.

3) Το ΑΚΕΛ ψήφισε με τον ΔΗΣΥ τον νόμο για τις εκποιήσεις.

Τέλος, επειδή κάποιοι αδιάβαστοι αντέδρασαν διότι αναφέραμε ένα γεγονός, δηλαδή ότι το ΑΚΕΛ συνεργάστηκε στην βουλή με τον ΔΗΣΥ ψηφίζοντας τον νόμο για τις εκποιήσεις, να τους ενημερώσουμε ότι αυτό έγινε στις 6/10/2014 σε ολομέλεια της βουλής με το αποτέλεσμα να είναι το εξής:

ΥΠΕΡ: ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ

KATA: ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας

ΑΠΟΧΗ: Nίκος Κουτσού, Συμμαχία Πολιτών

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top