ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη μείωση των εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας

Μεγάλη μείωση των εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας

Μεγάλη μείωση κατέγραψαν τον Ιανουάριο οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας, καθώς τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές μειώθηκαν σημαντικά με την πλεονάζουσα βιομηχανική παραγωγή και την αδύναμη ζήτηση να πλήττει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν τον Ιανουάριο κατά 11,2% σε 12μηνη βάση, στα $177,5 δισεκατομμύρια, όπως ανακοίνωσαν οι τελωνειακές αρχές της Κίνας, ενώ οι εισαγωγές πραγματοποίησαν βουτιά 18,8%, σε $114,20 δισ.

Οι τεράστιες ανησυχίες των διεθνών αγορών και η αδυναμία των οικονομικών εταίρων της Κίνας έχουν πλήξει τον ασιατικό γίγαντα, ο οποίος αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας και τη μεγαλύτερη εμπορική δύναμη σε αγαθά στον κόσμο.

Η βουτιά των τιμών βασικών εμπορευμάτων, όπως του πετρελαίου και η επιβράδυνση στην ανάπτυξη των υποδομών έχουν πλήξει τις τιμές εισαγωγών της Κίνας, ενώ οι εξαγωγές έχουν πληγεί από την αδύναμη ζήτησης από το εξωτερικό και την αύξηση του κόστους εργασίας και ανταγωνιστικότητας των γειτονικών οικονομιών.

“Πιστεύουμε ότι η πτώση στην ανάπτυξη του εμπορίου, αντανακλά κυρίως την αποδυναμωμένη επενδυτική ζήτηση, πιθανώς από τις ασθενέστερες επενδύσεις σε ακίνητα και των μέτρων για μείωση της πλεονάζουσας παραγωγής”, αναφέρει ο αναλυτής της “Nomura” Zhao Yang.

Τα στοιχεία είναι πολύ χειρότερα από αυτά που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι εκτιμούσαν σε έρευνα του Bloomberg News, μείωση 1,8% των εξαγωγών και 3,6% των εισαγωγών.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% το 2015 - το χαμηλότερο ρυθμό από το 1990 - και αναμένεται να επιβραδυνθεί περαιτέρω αυτό το έτος.

Τα στοιχεία των εξαγωγών ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τη μείωση κατά 1,4% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο, όταν οι εισαγωγές είχαν μειωθεί κατά 7,6%. Το μηνιαίο εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε σε νέο επίπεδο ρεκόρ σε όρους δολαρίου, σε $63,30 δισεκατομμύρια.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top