ΚΟΣΜΟΣ

Oι Κούρδοι κατέλαβαν το Ταλ Ριφάατ παρά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Oι Κούρδοι κατέλαβαν το Ταλ Ριφάατ παρά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια συμμαχία στην οποία μετέχουν Κούρδοι, Τουρκομάνοι και Αραβες της Συρίας, έθεσαν το βράδυ της Δευτέρας, (16/2) υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Ταλ Ριφάατ, ανάμεσα στο Χαλέπι και στην Αζάζ, στη βόρεια Συρία, αποσπώντας την από ισλαμιστές αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι ΣΔΔ κατάφεραν να καταλάβουν ολόκληρη την πόλη, παρά τη συνέχιση των τουρκικών πληγμάτων από την άλλη πλευρά των συνόρων, με σκοπό να εμποδιστεί η προέλασή τους. Η Ταλ Ριφάατ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ήταν ένα από τα τελευταία σημαντικά προπύργια των ισλαμιστών ανταρτών στην επαρχία του Χαλεπιού.

Η νίκη αυτή των ΣΔΔ αποτελεί νέο σκληρό πλήγμα για τους αντάρτες, που έχουν υποστεί σειρά ηττών αφότου το καθεστώς εξαπέλυσε την 1η Φεβρουαρίου ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι αντάρτες είναι πάντως ακόμη σε θέση ισχύος στη Μάρεα, ανατολικά της Ταλ Ριφάατ, και στην Αζάζ, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι ΣΔΔ είχαν καταφέρει πριν από λίγες να πάρουν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου του Μίνιγ, έπειτα από σφοδρές μάχες με ισλαμιστές και άλλους αντάρτες.

Η τουρκική κυβέρνηση φοβάται ότι ο Κούρδοι,  οι οποίοι ελέγχουν ήδη ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, θα καταλάβουν την Αζάζ επεκτείνοντας την περιοχή που ελέγχουν σε ουσιαστικά ολόκληρη την παραμεθόριο.

ΚΥΠΕ  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top